JOHNNY VERGER – MIRROR OF FORGOTTEN DREAMS

De Nederlandse singer-songwriter Hans Koster wordt eind dit jaar 60 jaar jong en viert dit onder zijn artiestennaam ‘Johnny Verger’ met de release van een nieuwe cd “Mirror Of Forgotten Dreams”. Zijn hele leven lang speelde hij al de rol van frontman bij diverse Nederlandse groepjes en in de herfst van zijn muzikale carrière besloot hij om alsnog zijn succes als soloartiest op de proef te stellen.

Hierdoor is dit eigenlijk zijn debuutplaat als solozanger en als componist van 5 van de 13 songs op “Mirror Of Forgotten Dreams”. Die liedjes mogen stuk voor stuk hun plaats opeisen naast de overige coversongs die Johnny Verger op dit album brengt. Vooral “My Dreams Became Reality”, “Keep Your Secrets” en het uptempo rocknummer “Can We Get Together” kunnen rekenen op onze sympathie.

Voor zijn selectie covers ging hij grasduinen in zijn collectie grijsgedraaide platen en koos voor enkele bekende en minder gekende liedjes van grote singer-songwriters. Zo zullen “Perfect Day” van Lou Reed, “Bird On A Wire” van Leonard Cohen en “How Can We Hang On To A Dream” van Tim Hardin u zeker vertrouwd in de oren klinken, hoewel Johnny Verger ze op deze cd toch op geheel eigen wijze inkleurt en interpreteert.

Maar de andere geselecteerde covers zijn wat minder voor de hand liggend, daarom echter niet minder mooi gebracht. Zo brengt hij “Shilow Town” (een andere Tim Hardin-song), ‘Leon’ van zijn goede vriend Phillip Goodhand-Tait, “Love’s Been Good To Me” van Rod McKuen, “Dolphins” van Fred Neil en “Another Train” van Pete Morton. Toch niet zo bekende liedjes die door Johnny Verger van onder het stof werden gehaald en van een schitterende coverversie werden voorzien.

De muzikale omkadering bij alle songs is minimalistisch maar heel subtiel en mooi gehouden. Met zijn akoestische gitaar begeleidt Johnny Verger zichzelf en alle overige instrumenten die we te horen krijgen zijn voor rekening van cd-producer Gerben Klazinga, toetsenist en songschrijver bij de Nederlandse rockformatie ‘Knight Area’. Gitarist Ap Geers speelt Spaanse gitaar op het nummer “How Can We Hang On To A Dream” en zijn geliefde Karin Thoms zingt met Johnny Verger mee op “Another Train”.

Ondanks deze beperkte instrumentatie klinkt dit album toch zeer vol en professioneel, wat als een grote verdienste voor zanger en producer mag worden gezien.

(valsam)

Voor wie deze man eens live aan het werk wil zien en de songs uit “Mirror Of Forgotten Dreams’ zou willen horen kunnen we nog even vermelden dat de volgende live optredens in Nederland gepland zijn voor augustus: op 7 augustus in ‘Ravenswaerde’ in Ijsselmonde, op 23 augustus in ‘The Stables’ en op 26 augustus in ‘Zorgcentrum’, beiden in Boskoop, de thuishaven van Johnny Verger.

 

 

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby