THE KENN MORR BAND – HIGHER GROUND

Toen ik in juni 2008 de cd “Move On” van de uit Connecticut afkomstige singer-songwriter Kenn Morr van een zeer positieve recensie voorzag, reageerde deze artiest op bijzonder sympathieke wijze door ons nog 5 extra exemplaren van die plaat toe te sturen die we met veel plezier onder onze lezers via loting mochten verdelen. Ik ben er van overtuigd dat de winnaars dat schijfje sindsdien nog vaak in de cd-speler hebben gehad want het was inderdaad een dijk van een plaat.

Het was voor ons dan ook een groot genoegen om de nieuwe en vijfde studioplaat van Kenn Morr toegestuurd te krijgen. Het album “Higher Ground” werd deze keer uitgebracht onder de groepsnaam “The Kenn Morr Band” waarmee hij de gesmaakte bijdragen van zijn begeleidingsgroep bestaande uit snaren- en toetsenvirtuoos Tom Hagymasi, bassist Dan Hocott en drummer-percussionist Bob Gaspar naar waarde wist in te schatten en ze extra in de verf wilde zetten.

Tien nieuwe eigen composities sieren dit album met opnieuw zeer catchy, vrolijke liedjes die ons net als bij de vorige plaat alweer direct doen terugdenken aan Elliott Murphy. We weten niet of Kenn Morr beseft dat zijn stem en muziek zo nauw aansluiten bij de muziek van deze troubadour maar hij kan misschien zijn songs eens aan Elliott Murphy gaan aanbieden want ze kunnen zo op het repertoire van deze wereldster.

Zelf zegt Kenn Morr vooral beïnvloed te zijn door mensen als Bob Dylan, Tom Petty en Gordon Lightfoot en dat klopt ook wel als je naar de liedjes op “Higher Ground” luistert met verhalen over dingen die in ieders leven wel eens aan bod komen en dus voor een grote vorm van directe herkenbaarheid zorgen. Vertrekkend van het ontstaan van deze nummers op akoestische gitaar werden ze nadien in de thuisstudio van Kenn Morr bijzonder sfeervol bijgekleurd door de schitterende instrumentatie van de band, waarbij ons vooral de viool- en mandolineklanken van Tom Hagymasi bevallen.

Als echtgenoot van vrouwtje Jackie en vader van twee zoontjes James en Nolan is Kenn Morr naast een getalenteerde muzikant ook nog een echte familieman. Muziek is de rode draad in het gezin en hij zit dagelijks wel ergens in zijn huis op de akoestische gitaar te tokkelen. Dat is dan ook de plaats waar de nieuwe songs vanuit het niets ontstaan en geperfectioneerd worden tot de tracks die we o.a. nu op de nieuwe cd “Higher Ground” krijgen aangeboden.

Ter afsluiting geven we nog enkele titels van onze persoonlijke favoriete nummers mee ter oriëntering: “”Standin’ Still”, titeltrack “Higher Ground”, “Restless Wind”, “Another Year”, “Things I’ve Done” en het heerlijke sluitstuk “Fly Free”. Laid back gezongen, haast gefluisterde juweeltjes die ons doen concluderen dat u zich ook maar eens de moeite moet getroosten om bijvoorbeeld op de website van ‘CD-Baby’ naar deze tracks te gaan luisteren waarna u snel tot de beslissing zal over gaan om een exemplaar van Kenn Morr’s “Higher Ground” in huis te halen en er zo vaak als u zelf wil van te genieten.

(valsam)
“The fifth album of Kenn Morr is called ‘Higher Ground’ and contains a secret treasure, true jewellery with ten twinkling pearls that he sings in his typical laid back and almost whispering style. Our advice: buy this record and enjoy it for yourself as many times as you desire. It’s absolutely worthwhile!”
– www.rootstime.be

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Info : Hemifran

Label: Fleets Cove Music