BRADY HARRIS – YEAR OF THE PUG

Americana op Beatlesiaanse wijze. Zo wordt de muziek van de Californische singer-songwriter Brady Harris al vele jaren genoemd. Deze muzikant van Texaanse origine levert met het album “Year Of The Pug” al zijn zesde full-cd af en wordt net als de wijn beter met de jaren.

Ook wij horen wel die invloeden van John Lennon en Paul McCartney in zijn liedjes maar is dat niets iets wat in meer dan 80% van alle liedjes die na de Beatles werden opgenomen terug te horen valt? Deze cd volgt vier jaar na zijn succesvolle plaat “North Hollywood Skyline” waarmee hij hoge ogen gooide in diverse hitlijsten en die hem naar Europa bracht voor diverse shows in Frankrijk, Engeland en de Benelux. In 2007 bracht Brady Harris ook nog een coverplaat uit met “Cover Charge” waarop hij zijn favoriete liedjes van de voorbije vijf decennia van een eigen versie voorzag.

Op “Year Of The Pug” wordt in Lennon-stijl begonnen met het nummer “Floating” dat meteen gevolgd wordt door de beste song op deze cd, met name “Sailing On A River” waarop voor het eerst het schitterende pedal steel werk van Tucker Jackson (ooit lid van de band ‘The Minus 5’) te horen valt en Brady Harris een sterke vocale prestatie neerzet.

“Little Miss Mourning” is een nummer dat ons doet denken aan Calexico-zanger Joey Burns en “Mersey Waltz (Sing A Sad Song)” walst inderdaad door de speakers als een hele mooie popsong. Ook de dromerige akoestische ballad in “Stars Shine Bright” en de zachtjes kabbelende countryballad “Drunk In The House” zijn vlot in het gehoor liggende liedjes. Verder zijn wij nog gecharmeerd door de zeer Lennon-schatplichtige pianoballad “That’s All I Need” en het laid back gebrachte lied “Picture”.

Brady Harris was voor zijn solocarrière leadzanger bij de groep ‘Solid Goldsteins’ die op ‘The Replacements’-geïnspireerde rockmuziek uit de jaren ‘80 brachten. Als solozanger koos hij in 1997 bij zijn debuutplaat “Next Door To Nowhere” echter voor een stijlwijziging en ging hij zich meer toeleggen op alt.country en rootsmuziek met veel aandacht voor de melodie en romantische songteksten. Ook de volgende platen “Good Luck Stranger” uit 1999 en “Lone Star” uit 2003 bleven deze nieuwgekozen stijl trouw. Langzaamaan evolueert hij naar de pure Americana-sound die daarna wat meer is gaan domineren, o.a. op deze laatste cd “Year Of The Pug”. Wat ons betreft kan Brady Jarris rustig op de ingeslagen weg doorborduren want het geleverde werk mag best gehoord worden en deze professioneel knap uitgewerkte cd hoort allicht tot de beste muzikale prestaties uit zijn carrière.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby