BRITTA LEE SHAIN – BETWEEN THE RIVER AND THE ROAD

Als zangeres zocht de Californische Britta Lee Shain haar inspiratie bij vocale hoogmeesters als Lucinda Williams, Mary Gauthier en twee mannelijke uitersten Tom Waits en Leonard Cohen. De indringende teksten van iemand als Cohen zingen met de emotionaliteit van Lucinda Williams in de stem was voor deze artieste het absolute summum.

Voor haar debuutplaat als soloartieste koos ze daarenboven voor een muzikaal genie als producer in de vorm van multi-instrumentalist Freddy Koella, die eerder al achter de knopjes zat voor artiesten als K.D. Lang en Bob Dylan. Hij zorgde voor een intimistische maar zeer sfeervolle sound bij de akoestisch georiënteerde liedjes van Britta Lee Shain op dit album “Between The River And The Road”.

Subtiele arrangementen vormen de natuurlijke habitat voor de ettelijke laid back liedjes op deze cd, als daar zijn het countrydeuntje “Lay Your Body Down”, het als zeegolven kabbelende “Mercy Town” of het door Freddy Koella op banjo begeleide “Pacific Coast Highway” en “High Times And Misdemeanors”.

Het tempo van de songs blijft doorheen de gehele plaat bijzonder laag en de totale sfeer intiem en schemerduister. Daardoor wordt nadrukkelijk gemikt op de kracht van de stem van Britta Lee Shain die enkele keren beklijvend voor emotievolle momenten zorgt, o.a. in “America The Beautiful”.

De titel van meest hitgevoelige song is volgens onze bescheiden mening weggelegd voor “Take Me For A Ride”, een zachte countryballad die we maar al te graag eens gecoverd zouden willen horen door Lucinda Williams. Hetzelfde zouden we kunnen zeggen over het zeer fragiel gebrachte “I’ll Love You Like There’s No Tomorrow” en de heel mooie titeltrack “Between The River And The Road” waarmee dit sfeerrijke album afsluit. Als debuut kan deze cd alvast als een heel mooi visitekaartje van het zang- en componeertalent van Britta Lee Shain gezien worden.


(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Info : Howling Coyote