THE FAB LUSHES - INTRODUCING...

We dachten eerst even aan een late aprilgrap toen we deze cd in onze bus kregen. Rockabilly, heu ? wat moeten we daar nu mee ? dat weten onze bazen nu toch onderhand al wel dat we daar niet echt wild van lopen ? Gelukkig was het enkel het hoesje dat ons op het verkeerde been zette en was onze argwaan na het openingsnummer nummer al gesmolten als sneeuw onder de eerste lentezon.

De heren kunnen spelen , daar waren we snel van overtuigd. Ze laveren behendig tussen het betere rockwerk, stevige blues met dito slide erbij, Arno-iaans als de trekzak wordt bovengehaald, swinging en ja ...toch wel ...af en toe een scheut rockabilly. Maar het geheel klinkt best aangenaam, ik kan me levendig voorstellen dat de Fab Lushes probleemloos een zaal in lichterlaaie zouden zetten. Chris Kelly is een uitstekend gitarist, zijn zang haalt jammer genoeg niet hetzelfde niveau maar aangezien hun ambiance nummers daar niet echt onder te lijden hebben is dit mierenneukerij.

En ze durven ook: wat ze maken van John Lee Hooker’s This Is Hip is meer dan een doorsnee naspeelwerkje , het is eerder een versie waar de meester zelf, na lang denken of hij dat nummer wel geschreven had, meer dan goedkeurend zou bij knikken. Gaan de mannen uit San Diego met deze release hun grote doorbraak forceren ? Dat denken wij (nog) niet maar dat ze een meer dan fraai en aangenaam plaatje hebben afgeleverd, dat staat buiten kijf. Ga zelf eens luisteren naar de samples want hier bestaat zeker en vast een publiek voor. En als ze ooit in de lage landen optreden zullen wij zeker van de partij zijn.


Bluesyluc


 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Brampton Records