THE TWIN CATS - THICK

Soms heb je bepaalde associaties als je een cd hoesje ziet en denk je precies te weten wat voor muziek je kan verwachten Zo had ik dat ook bij het hoesje van de nieuwe cd ‘Thick’ van de, voor mij onbekende, band The Twin Cats. De verleidelijk ogende foto plus de naam van de band deden mij in eerste instantie denken dat ik hier te maken had met een Rock ‘n’ Roll band, maar bij de eerste klanken bleek ik er helemaal naast te zitten.

The Twin Cats is namelijk een Jazzy Funk band afkomstig uit Indianapolis/Indiana. Deze band is opgericht in 1998 door de tweeling Adam (drums) en Seth Catron (gitaar en zang). In 2002 kreeg de band na het toetreden van Cameron Reel (bas) en Phil Geyer (keyboards) zo’n beetje haar vaste bezetting. Na twee jaar met deze bezetting gespeeld te hebben besloot de band nog een nieuw lid toe te voegen namelijk saxofonist en fluitist Nick Gerlach en hiermee was het huidige funky geluid van de band geboren.

De cd ‘Thick’ bevat tien echt vet klinkende funk nummers die allemaal door de band zelf zijn geschreven. Alle nummers hadden in de jaren zeventig zomaar een hit kunnen zijn in het disco circuit. Lekkere grooves, zware baspartijen, prima sax, funky gitaar akkoorden, hier en daar wat synthesizer werk en voldoende afwisseling van ritmes.

Ben je een fan van onder andere Maceo Parker, Bootsy Collins, George Clinton of Candy Dulfer dan is de kans groot dat ook deze cd een prima aanwinst is voor jouw collectie!

Ruud Monde


 

Artiest info
Website  
 

 

Label: Owl Studios