BIG YUYU - BIG YUYU

Dat een album met enkel covers niet noodzakelijk saai hoeft te zijn of van armoede dient te getuigen bewezen de heren van The Bluesmasters onlangs nog. Dit gegeven wordt nogmaals gesterkt met de release van Big YuYu van de gelijknamige groep.

Met zéér zorgvuldig uitgekozen songs van o.a. Muddy Waters, Taj Mahal, B.B.King en andere Elmore James’en hebben de heren Jordi Alvarez (guitars, vocals), Juan Amaro (bass, double bass, backing vocals) en Jaume “Trotsky” Crespi (drums), alvast een stevig visitekaartje afgegeven.

Eerstgenoemde is een briljant gitarist en dito zanger. Met zijn (soms) hese stem doet hij me regelmatig denken aan Solomon King en wat hij allemaal uit zijn snaren tovert is indrukwekkend. Hij laat ze “sliden” , gieren, dreigend rommelen of weemoedig janken. Het trio zet (meestal) de songs volledig naar hun hand, hier en daar een streep harmonica, een steunzool orgel of piano waar nodig, boeiende (vrouwelijke) backing vocals van gaste Mercè Serra, mooi allemaal! Waarschijnlijk wordt het lezen van de namen hier en daar al op enig wenkbrauwgefrons onthaald en ja...ze komen uit Spanje !

Ik vrees dat hun actieradius vooralsnog zal beperkt blijven tot Palma en omstreken maar ik wéét zeker dat bluesliefhebbers die deze zomer naar Spanje op vakantie trekken best toch even de tourdata van Big YuYu nakijken. Als het ook maar enigszins kan pik dan een optreden van die mannen mee want ze kennen hun stiel en live moet dit zeker garant staan voor ambiance.

Wij kijken alvast uit naar hun volgende release met de smeekbede om er tenminste een paar zelfgeschreven nummers tussen te steken (ze zouden er mee bezig zijn) opdat we hen volledig naar waarde zouden kunnen inschatten. In afwachting zullen ze zich regelmatig in onze cd speler bevinden al was het maar om dat prachtig gitaarspel nog eens te kunnen bewonderen. Bien hecho señores !

Bluesyluc

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video