WARM GUN - BLUESVIRUS

"Happiness is a warm gun" schreef Lennon ooit, nadat hij die lugubere en absurde titel haalde van een reclameslogan uit een wapentijdschrift. Of deze Warm Gun ook voor happinness gaat zorgen is de vraag. Het gaat hier om een Italiaanse blues-en rootsband die ons met hun tweede wapenfeit (!) laat kennismaken. Eerder, in 2005 verscheen reeds hun debuut “Invisible Men”.

Bluesband is waarschijnlijk een te groot woord voor Warm Gun, want de band bestaat slechts uit 2 muzikanten: gitarist Freddy Ghidelli en zanger, bassist en stompbox speler Max Pieri. Niet makkelijk om voor een vol geluid te zorgen natuurlijk met zulke bezetting. Het cd-tje bevat 10 songs, waarvan 7 eigen composities en drie covers, namelijk de Gershwin klassieker "Summertime" waar de heren hun jazzy kant laten zien, de traditional "Nobody's Fault But Mine" en "Goin' Down Slow" van James Oden.

Hoewel Freddy Ghidelli af en toe laat horen een niet onverdienstelijk gitarist te zijn,vooral op slide, vrees ik dat we daarmee het bijzonderste over deze cd gezegd hebben. Nergens weet 't duo echt te boeien en de power, het vuur en de passie waarvan andere vernieuwende bluesduo’s als bijvoorbeeld White Stripes en Black Keys rijkelijk voorzien zijn, ontbreekt hier spijtig genoeg totaal. Resultaat: A warm gun...but not much happinness.

(RON)

 

Artiest info
Website  
 

Label: Buffalo Bounce records