ANOUSCHKA – SO WHY? (EP)
Anouschka is een singer-songwriter die in Zweden werd geboren maar nadien als kind al snel op wereldtournee ging met haar ouders die haar opvoeding verzorgden in Amerika, Europa en Azië. Grote voordelen die daaraan verbonden zijn is dat ze op een heel internationale achtergrond kan bogen en dat ze vlotjes Frans, Engels, Duits en Zweeds kan praten.

Haar muziek kwam pas echt tot ontwikkeling in 2000 toen ze haar titelloze debuutplaat uitbracht met daarop al meteen heel internationaal klinkende liedjes. In 2006 volgde dan het album “My Kind Of Heartbreak” dat haar veel bijval bezorgde in de pers en ook op een behoorlijk verkoopcijfer kon rekenen. In de recensies van dat album werd Anouschka frequent en niet onterecht vergeleken met andere vrouwelijke singer-songwriters zoals Joni Mitchell, Rickie Lee Jones en Jewel.

Nu kregen we een nieuwe muzikale worp toegestuurd in de vorm van een ep-tje dat “So Why?” als titel meekreeg. Daarop vier zelfgeschreven nummers, aangevuld met een alternatieve versie van één van die 4 songs “Lust”. Anouschka tekende zelf voor de productie van het schijfje en laat in die korte songselectie horen dat de pers niet fout zat met de gestelde vergelijkingen.

In opener “One Of The Finer Days” sluit ze nauw aan bij de met akoestische gitaar begeleide liedjes van Joni Mitchell, hoewel de song later uitgroeit tot een volwaardig geïnstrumenteerd nummer. De titeltrack “So Why?” is daarna een welgekomen poppy rocksong over een moeilijke fase in een liefdesrelatie en haar éénzijdige inzet om er toch nog iets van proberen te maken.

Ook de ballad “Silently” gaat over de problemen tussen man en vrouw die ondanks hun liefde elkaars leven meer moeilijk dan aangenaam maken. “Lust” wordt nadien eerst in een sensuele, bluesy versie gebracht en meteen daarna in een electro/hip hop/R&B versie.

Anouschka blijkt ook een dame te zijn met het hart op de juiste plaats want als liefdadigheidswerkster voor het behoud van het natuurlijke evenwicht in de wildfauna in Zuid-Afrika meldt ze dat alle opbrengsten uit de verkoop van deze ep naar dat project zullen gaan. Bij haar vorige plaat had ze hetzelfde al gedaan voor een school die gebouwd werd voor kansarme kinderen in Kenia. Als ze binnenkort terug tussen de beestjes zit in het Afrikaanse oerwoud moet ze maar wat werken aan nieuwe songs zodat ze in de komende maanden met de opname van een nieuwe full-cd kan starten.

(valsam)
“As an engaged charity worker, Anouschka should start to write new songs when she is out in the African jungle during the next months so that she can soon release another full-cd to have the high quality of the 4 songs which can be heard on this ep ‘So Why?’ strongly confirmed”
– www.rootstime.be

 

Artiest info
Website  
 


Info: Hemifran