JOSEFINA SANNER – LOVE CASE SCENARIO

Eerlijk gezegd had ik nog nooit gehoord van de Zweedse zangeres Josefina Sanner. Blijkbaar beschikt deze blonde deerne over een songboek van meer dan 700 zelf gecomponeerde liedjes. Haar eerste naar zichzelf genoemde debuutplaat dateert uit 2007 maar is volledig aan onze aandacht voorbijgegaan. Dat zal ons echter niet overkomen met haar nieuwe album “Love Case Scenario”.

Zij liet zich voor de elf liedjes op deze cd inspireren door de herinneringen uit haar kindertijd en de verwerking van een relatiebreuk. Met minimalistisch geïnstrumenteerde, haast akoestische popsongs weet Josefina Sanner meteen de aandacht van de luisteraar te grijpen, al van bij de eerste noten van de eerste song “Row Your Boat” dat als een kinderliedje wordt gebracht.

De fluistertoon die ze vaak hanteert op deze nummers zorgt er voor dat de vergelijkingen met andere fluisterende zangeressen zoals de Scandinavische Sophie Zelmani of de ‘leading sirene’ Heather Nova voor de hand liggen. Toch vinden wij dat haar popliedjes tot een andere categorie behoren.

“Beautiful Day” is een geheide radiohit waarin voor één keertje wel een brede instrumentatie wordt gebracht. Ook het optimistisch vrolijke “La, La Love Must Be” is een aanstekelijke uptemposong die uitnodigt om meegezongen te worden.

De overige songteksten reflecteren stuk voor stuk op de emoties en de gevoelens van pijn na het einde van een langdurige relatie. Het hartverscheurende “About To Leave”, “Feel It”, “All Words From You”, “Heartstop” en het breekbare “Fragments” als sluitstuk van deze cd beschrijven deze turbulente periode uit haar leven op uiterst nauwkeurige wijze.
Gelukkig kan ‘tristesse’ ook mooi zijn en haar misschien zelfs helpen om zich een definitieve plaats in de Scandinavische muziekscène te veroveren. Het wordt deze talentvolle jongedame alleszins van ganser harte gegund door (valsam).

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Fina Ville Music
Info : Rob Forbes