ELEANOR ANGEL – FACE TO FACE

Toen Eleanor Angel in 2008 haar debuutplaat “Rain On The Street” uitbracht kon ze zeker nog niet vermoeden dat haar klassieke folksongs met invloeden uit de jazzmuziek op zo’n grote bijval zouden kunnen rekenen.

Deze uit het Australische Brisbane, Queensland afkomstige sirene begeleidt zichzelf op akoestische gitaar terwijl ze haar eenvoudige doch elegante liedjes op een podium aan haar publiek voorstelt. De overige instrumentatie die op haar platen te horen is bestaat uit cello (met Kathy Baker), akoestische bas (met Lee Peters) en drums (met Dave Kemp) en op twee tracks van haar nieuwste cd “Face To Face” mag Cameron Elliot wat extra harmony vocals meezingen.

Die nieuwe plaat bestaat uit elf eigen nieuwe composities die Eleanor Angel in een sereen klimaat brengt waardoor we willekeurig terugdenken aan de ons op 33-jarige leeftijd veel te vroeg ontvallen zangeres Eva Cassidy maar ook aan de gelukkig nog steeds onder ons vertoevende Joni Mitchell. De liedjes klinken zeer minimalistisch en daardoor ook heel breekbaar, waardoor een intieme sfeer vereist is bij de beluistering van “Face To Face”.

Op enkele nummers speelt Eleanor Angel zelf ook op de viool, iets wat ze al aanleerde sinds haar kinderjaren. Haar loepzuivere, engelachtige zangstem is dan weer het gevolg van een jarenlange opleiding als klassieke zangeres aan de universiteit. De traditioneel klinkende liedjes lenen er zich perfect toe om met deze stem gezongen te worden.
Eleanor Angel legt haar hart en haar ziel in nummers als “Waking Up Slowly”, “Face To Face”, het jazzy “A Taste Of Honey”, “Blue Eyes” waarin ze klinkt als Andrea Corr (The Corrs) en het afsluitende “Return Another Day”.

Toch is dit geen gemakkelijk in het gehoor liggende plaat geworden en moet je al een ware liefhebber zijn van deze traditionele, klassieke folkmuziek om de plaat in zijn geheel uit te blijven zitten. De belangrijkste reden daarvoor is dat er vrij weinig variatie in de nummers zit en ook omdat er omwille van de geringe instrumentatie vrij gemakkelijk concentratieproblemen kunnen binnensluipen.

(valsam)
“The classic, angelic voice of Eleanor Angel dominates these eleven fragile songs. Yet, there is too little variance in the tracks and too subtle instrumentation to remain hooked to this album as a concentrated listener. Maybe this angel should come over and sing them ‘Face to Face’ for me.”
– www.rootstime.be

 

Artiest info
Website  
 


Info: Hemifran