GREG KOONS AND THE MISBEGOTTEN – WELCOME TO THE NOWHERE MOTEL

Na de beluistering van het album “Welcome To The Nowhere Motel” van de uit Pennsylvania afkomstige ‘Greg Koons And the Misbegotten’ moeten we meteen met de deur in huis vallen en spreken over een zeer aangename ontdekking.

Het is de debuutplaat van deze zanger en songschrijver die wel fier mag zijn dat hij er in slaagde om de gerespecteerde Americana-muzikant Matt Keating als producer voor deze cd te strikken. Onlangs konden we nog een lovende recensie afleveren voor diens schitterende plaat “Between Customers”. Ook Greg Koons opereert in hetzelfde muzieklandschap als Matt Keating die onmiskenbaar ook zijn stempel op deze cd heeft achtergelaten.

Op deze plaat varieert Greg Koons constant tussen zachte rocksongs en intimistische, zeer mooi gezongen ballads waar hij de sfeervolle twang van zijn gitaar op typerende wijze aan toevoegt. Tot die eerste categorie rockers behoren tracks als “Nowhere To Them, Somewhere To Me”, “There But By The Grace Of God Go I” en “A Picture Of My Pa Before He Died In Vietnam”. Lange titels, dat wel, maar ook heel mooie songs.

Die romantische ballads - gebracht in de stijl van iemand als Rodney Crowell - zijn echter onze absolute lievelingsnummers. Liedjes als “Turn Around (2AM On Second Street)”, “Los Angeles Looks Prettier On TV” en “By The Light Of A Truck Stop Moon” grijpen ons meteen bij de strot en doen ons steevast naar de replayknop reiken. Dat hij Roy Orbison als één van zijn grote muzikale voorbeelden noemt mag dankzij deze liedjes als voor de hand liggend worden bestempeld.

Andere songs sluiten wat meer aan bij de muziek die we het best kenmerken als de Tom Petty-sound. Hier willen we graag “Elizabeth”, “That’s Not Me”, “Janey”s Got A New Boyfriend” en “Every Once In Awhile” als zachtjes voortkabbelende gitaarrocksongs onderbrengen.

Greg Koons brengt zijn levensliedjes op een zeer overtuigende wijze waarbij je als luisteraar voelt dat hij gelooft in de woorden die hij in deze songs zingt.’Vakmanschap is meesterschap’ is het gezegde en Greg Koons is zowel vakman als meester in de Americanamuziek. Een welgekomen nieuwkomer.

(valsam)
“The expressive, heartfelt way of presenting his songs on this album makes Greg Koons one of the most promising artists of 2010. We absolutely favour his emotional ballads in which he reflects to us the influences of the great Roy Orbison. Can there be any bigger compliment? We definitely want to hear more from this talented singer-songwriter,… better sooner than later.”
– www.rootstime.be

 

Artiest info
   
 

Label: Kealon Records
Info: Hemifran