DAX RIGGS – SAY GOODNIGHT TO THE WORLD

Dax Riggs is de ex-frontman van de in de jaren ’90 populaire formaties ‘Deadboy & The Elephantmen’ en ‘Acid Bath’ waar hij voornamelijk punkrock en bij metal aanleunende muziek ten gehore speelde. Deze man uit Austin, Texas is ook een singer-songwriter en dat wil hij bewijzen met zijn soloplaten: “We Sing Of Only Blood Or Love” uit 2007, “If This Is Hell, Then I’m Lucky” uit 2008 en zijn derde release “Say Goodnight To The World” die op 9 augustus op de platenmarkt zal verschijnen.

Daarop heeft hij negen eigen composities ondergebracht die variëren van stevige punkrockers over duistere ballads tot zachtere rocksongs. Er wordt bovendien ook een haast onherkenbare, voodoo-achtige coverversie gebracht van de Elvis Presley-hit “Heartbreak Hotel” maar die is zeker niet representatief voor de rest van dit album dat Dax Riggs samen produceerde met multi-instrumentalist Robbie Lee. Qua instrumentatie riep hij de hulp in van bassist Kevin Fitzsimmons en drummer Charley Siess. De cd werd trouwens in amper 2 weken tijd bij Dax Riggs thuis opgenomen.

Dat Dax Riggs een verleden heeft in de undergroundscène van Louisiana kan hij op dit solowerk niet echt verbergen. Vaak klinken de songs nog als een demo, mysterieus en donker, ruw en punkerig en vocaal is hij ook al geen ‘crooner-in-wording’. Obscure songtitels als “I Hear Satan”, “Gravedirt On My Blue Suede Shoes”, “Sleeping With The Witch” en “See You All In Hell Or New Orleans” geven u allicht een idee van wat u op “Say Goodnight To The World” zoal kan verwachten.

Toch weet de nu 37-jarige Dax Riggs ook af en toe eens verrassend uit de hoek te komen met melodieuzere en soulvol gezongen songs zoals in het titelnummer of in “You Were Born To Be My Gallows” en “Like Moonlight”. De eerste single die uit dit album zal geworden getrokken is een swingende rocker genaamd “No One Will Be A Stranger”.

Wij zijn niet onverdeeld enthousiast over deze plaat maar willen het laatste oordeel zoals steeds toch weer aan u zelf over laten. Voor elk wat wils is een leuze die we te allen tijden in ere willen houden.

(valsam) 

Artiest info
Website  
 

Label: Fat Possum Records
Distr.: Bertus