LISSA SCHNECKENBURGER – DANCE
Hoewel de uit de Amerikaanse staat Vermont afkomstige Lissa Schneckenburger in haar biografie vermeldt dat ze een violiste en folkzangeres is horen we haar stem geen seconde op de tien tracks uit haar nieuwe en vierde solo-cd “Dance”.

Wat we wel te horen krijgen is zeer traditionele folkmuziek met vooraan de viool van Lissa Schneckenburger en wat begeleidende klanken via de gitaar van vaste medewerkster Bethany Waickman die Lissa sinds 2008 tijdens haar vele tournees doorheen Amerika, Canada en Europa vergezelt. Daarbij stond ze enkele keren in het voorprogramma van gerenommeerde namen als Richard Thompson, Kate Campbell, Alasdair Fraser en Judy Collins.

Op “Dance” horen we voornamelijk traditionele dansmuziek die geplukt werd uit de rijke geschiedenis van dit genre in New England. Het vioolspel van Lissa Schneckenburger is dat van een virtuoos - ze begon op het instrument te spelen toen ze amper 6 jaar was - en voor de opnamen van deze cd heeft ze nog wat extra instrumenten laten aanrukken zoals piano, accordeon, banjo en wat percussie hetgeen de muziek een vollere klank bezorgt. Het geheel van dit album doet wat denken aan het hoofse plezier en vertier in de historische kastelen van de edellieden uit de voorbije eeuwen.

Ook de vorige cd “Song” focuste op de traditionele 18e eeuwse muziek uit New England, maar dan vooral op lyrische ballads die Lissa dan ook zelf pleegde te zingen. Maar “Dance” is dus louter instrumentaal en je moet al een echte liefhebber van het genre zijn om het album gedurende de volle 40 minuten uit te spelen want mijn ongeoefende oor besluit dat dit toch allemaal wat te veel van hetzelfde is om te blijven boeien. Van een ‘cup of tea’ gesproken, dit is voorwaar niet die van mij.

(valsam) 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Footprint Records
Info : Bethany Waickman