MATT BUNSEN AND THE BURNERS – GREATEST HITS

Een grappenmaker is hij wel, de in Texas wonende Matthew James Bunsen. Hij noemt zijn band ‘Matt Bunsen And The Burners’ – een kwinkslag naar de in chemielokalen zeer populaire ‘bunzenbrander’ – en zijn debuutplaat geeft hij de titel “Greatest Hits”. Op het hoesje bij de cd legt hij uit dat deze plaat een selecte verzameling is van songs die hij in de voorbije jaren heeft geschreven, sommigen daarvan werden door andere bands opgenomen en nog andere nummers zijn bestemd voor groepen die nog opgericht dienen te worden.

Hij wou deze “Greatest Hits” nog even snel uitbrengen voordat het concept van ‘Best Of’ albums helemaal niet meer bestaat, daarmee verwijzend naar de malaise in de muziekbusiness waar de cd langzaamaan zit uit te sterven. Ons niet gelaten, hoor want de tien nummers die op deze “Greatest Hits” werden gebundeld zijn best leuke liedjes van dit vrolijke en zeer grappige zestal liefhebbers van countryrockmuziek.

Matt Bunsen heeft een muzikaal verleden in de klassieke rockwereld maar koos voor deze debuutplaat resoluut voor de op country- en folkmuziek geïnspireerde sound. “Don’t Ask Why”, “Life On The Road 2.0” met accordeonspel van Matt Margucci en “Ode to The Hitmen Of Music Row” zijn daar overduidelijke illustraties van.

Af en toe staat Matt Bunsen de microfoon als leadzanger ook af aan andere bandleden. Zo zingt Kristine O’Niell (aka ‘Promethia Bunsen’) het nummer “Jessie” en gitarist Todd Spahr (aka ‘Thurman Bunsen’) op “Don’t Ask Why” en “Hey Dia”. Chris Cote neemt de leadzang voor zijn rekening in de grappige tangosong “The Trouble With Love” dat in duet met Vicky Lynn Bottelson wordt gebracht, evenals in de nummers “Sings” en het in big bandstijl gebrachte “Drugs Make Me Happy”.

Bijzonder leuk en gevat is het afsluitende nummer “Ode To Mila Kunis” dat als subtitel “Matt Bunsen.com” meekreeg en waarin de groep als een professioneel kerkkoor repetitief hun website-adres blijft herhalen, kwestie van de promotie voor hun album tot in de finale puntjes te blijven verzorgen.

De optredens van ‘Matt Bunsen And The Burners’ zijn een ware belevenis en een avontuurlijke reis vol komedie en een op vaudeville geïnspireerde show waarbij je ogen te kort komt om alles gezien te hebben. Tussen de acts door spelen ze daarbij hun knotsgekke liedjes ten gehore. Als deze “Greatest Hits” hier ook op wat bijval kan rekenen zien we deze vrolijke bende binnenkort misschien wel eens aan het werk op de Europese podia. ‘Fun guaranteed’.

(valsam)


 

Artiest info
Website  
 

Info : Powderfinger Promotions