STEVE MORSE & SARAH SPENCER – ANGELFIRE

Op het eerste zicht is een combinatie van rockgitarist Steve Morse met de frêle, jeugdige zangeres Sarah Spencer een onconventioneel opzet. Toch is dit wat er ontstaat als je het muzikale duo ‘Angelfire’ van naderbij gaat ontleden.

Steve Morse is een gitarist met vele gezichten: hij speelde in jazzgroepen, bij de progressieve rockgroep ‘Kansas’ en gedurende de voorbije 15 jaar bij de legendarische ‘Deep Purple’. Daarnaast brengt hij op regelmatige tijdstippen ook solowerk met zijn eigen band op de markt.

Sarah Spencer is een 22-jarige jongedame die haar weg in de muziekwereld nog volop zit te plaveien. Haar interesse spitst zich toe op folkmuziek en countrypop. Het is dan ook het gevolg van puur toeval dat beide muzikanten elkaar ontmoet hebben en besloten om dit samenwerkingsproject ‘Angelfire’ tot een goed einde te brengen.

Het zuivere, engelachtige zangwerk van Sarah Spencer zweeft als een wolkje over de muziek die Steve Morse samen met bassist Dave LaRue en drummer Van Romaine (beiden permanente leden van ‘The Steve Morse Band’) in de elf songs op het album ten gehore speelt. De liedjes werden in perfecte harmonie samen geschreven en waren voor beide muzikanten een unieke nieuwe ervaring.

Muzikaal doet dit melodieuze album ons denken aan werk van o.a. ‘Fleedwood Mac’, aan ‘The Corrs’ in de meer traditionele songs en aan Sarah McLachlan als het zangwerk centraal staat in de ballads. Het knappe gitaarspel van Steve Morse is meestal subtiel naar de achtergrond verdrongen maar is onmiskenbaar toch aanwezig in uptempo songs als “Here Today” en “Terrible Thing To Lose”.

Het is echter van meet af aan duidelijk dat het met ‘Angelfire’ voornamelijk te doen is om de vocale prestaties van de jonge zangeres Sarah Spencer centraal in de spotlights te zetten en dat wordt dan het best gedaan in de nummers “ Far Gone Now”, “What Made You Think?” en “Take It Or Leave It”. Heel mooi en een beetje de vreemde eend in de bijt is het nummer “Omnis Morse Aequat” waarop Steve Morse de akoestische gitaar op Knopfleriaanse wijze bespeelt en Sarah Spencer op sacrale wijze voor religieus klinkende vocalen zorgt.

Dit ‘Angelfire’-project kan alvast geslaagd genoemd worden en deze eerste cd verdient een opvolger te krijgen waarvoor beiden hopelijk nog de tijd en de gelegenheid vinden om er aan te werken.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label: Radiant Records
Info: Glass Onyon Promotions