CHET NICHOLS – PRAIRIE HARVEST

Chet Nichols is een doe-het-zelver uit het Amerikaanse Chicago, Illinois die naast componist ook multi-instrumentalist, muziek- en filmproducer, zanger en opname-ingenieur, fotograaf, dichter, enz. op zijn visitekaartje heeft staan.

Onlangs werd hij voorgedragen om opgenomen te worden in de beroemde ‘Kansas Music Hall Of Fame’ voor zijn muzikale prestaties die hij onder meer realiseerde met artiesten als Pat Metheny, Melissa Etheridge en Martina McBride.

Met zestien eigen platen op zijn palmares is hij zelf bovendien ook een succesvol zanger en componist. Na zijn laatste cd “Walking In Circles” was de tijd gekomen om nog eens een album te lanceren met daarop een greep uit de vele songs die uit zijn vorige platen werden geselecteerd. De verzamelplaat “Prairie Harvest” bundelt werk uit zijn zes meest recente platen “Time Loop”, “Waving Prairie”, “Taxi To Tonganoxie”, “Lucky Man”, “Modern Progress” (een ode aan de beroemde Route 66) en “Walking In Circles”.

De meeste songs uit zijn repertoire situeren zich in de folk-, rock- of popstijl maar ook New Age en wereldmuziek zijn aan hem besteed. Tijdens optredens begeleidt hij zichzelf meestal enkel met een akoestische gitaar en ook op dit album zijn een aantal songs in die stijl gebracht. Het folknummer “Waving Prairie” en “Kites In The County” behoren alvast tot deze categorie.

Voor de rocksong “Spinning On The Time Loop” werden daar drums en piano aan toegevoegd. “You’ve Got the Keys To My Heart” is een country-geïnspireerde bluegrass song waarin hij als een volleerde cowboy zingt en de obligate viool en banjo voor bijkomende instrumentatie zorgen. Ook de songs “Paper Burns” en “Lucky Man” kunnen onder de noemer ‘countrysongs’ door het leven.

Andere vermeldenswaardige tracks zijn “Honky Tonk Rock & Roll” en “Modern Progress”, naast de song “Last Riders On Route 66” die als themaplaat met prijzen werd overladen door alle mogelijke genootschappen die ‘Route 66’ zeer genegen zijn.

“Prairie Harvest” is alweer een uitstekende verzameling van de betere songs uit de recentste albums van deze Chet Nichols die tot op heden bij velen onder u misschien een nobele onbekende was. Met dit album in uw cd-speler kan u daar alvast verandering in brengen.

(valsam)
“Chet Nichols’ album “Prairie Harvest” is another excellent collection of the better songs from his 6 most recent records. Maybe this ‘Kansas Music Hall Of Fame’-induced singer-songwriter was until today still an unknown musician to you, but with this cd in your player that will absolutely change for the better.”
– www.rootstime.be


 

Artiest info
Website  
 

Label: Magic Garage Records

Info: Hemifran