DAVID ROBERT KING – TAKE ME HOME (EP)

“Take Me Home” schreeuwt singer-songwriter David Robert King uit in één van de songs op zijn uit vijf tracks bestaande gelijknamige ep. Dat hebben we dan ook heel graag met dit schijfje gedaan want deze ex-leadzanger van de moderne rockgroep ‘Lystra’s Silence’ heeft met de liedjes teruggegrepen naar de pure roots van de singer-songwritermuziek.

Naar het voorbeeld van zijn idolen Woody Guthrie, Townes Van Zandt en Bob Dylan schreef hij deze vijf nummers, waarbij hij qua muziekstijl wat varieert tussen folk, country, rock en bluegrass. Het eerste nummer “Strange Freedom” is het meest rockende van deze selectie. Deze muzikant uit Boise in de Amerikaanse staat Idaho beschikt over een mooie stem die zeer geschikt lijkt om intieme ballads te zingen. Dat leiden wij alvast af uit de titeltrack “Take Me Home” dat hier als een countryballad wordt gebracht.

Het centrale thema voor deze ep is zoals zo vaak de liefde en alle emoties die daaromheen kunnen opduiken. Het meest indrukwekkende nummer is het melancholische en gevoelig gebrachte “The Winter” waarin een pijnlijk einde van een relatie wordt bezongen. Nog meer liefdesproblemen in “Somehow Today”, een pianoballad waarin Marita Neve King (zus of vrouwtje, daar zijn we niet uitgeraakt) voor knappe harmony vocals komt zorgen.

Afsluiter “As Closed” is het meest theatrale nummer op deze ep, een song waarbij wij enkele keren aan iets van Coldplay moesten denken, wellicht door het licht getormenteerde zingen en de overheersende piano- en orgelklanken in het liedje.

Voor dit zeer korte werkstukje speelde David Robert King zelf op alle mogelijke snaarinstrumenten terwijl zijn vriend Aaron Sternke voor drums en keyboards instond. Het resulteerde in een verzorgde instrumentatie bij alle songs en doet alvast het beste vermoeden voor een hopelijk snel volgende full-cd van David Robert King.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Smart Fools Music