THE NORTHSTAR SESSION – WINTER COLLECTION (EP)

Achter de groepsnaam “The Northstar Session” gaan zanger, gitarist en songschrijver Matthew Szlachetka, toetsenist en saxofonist Dave Basaraba en drummer Kane McGee schuil. Dit drietal uit Hollywood, Californië brengt sinds hun oprichting in 2004 pure pop en rock met invloeden uit de folk.

Voor de opnamen van hun ep “Winter Collection” deden ze een beroep op enkele lokale muzikanten die hen additionele instrumenten zoals banjo (met Shiben Bhattacharya) of lap steel (met Stephen “Doc” Patt) aanreikten.

De sound van de groep werd ontleend aan Zuid-Californische groepen die furore maakten in de jaren ’60 en ‘70 en die ‘The Northstar Session’ opnieuw onder de aandacht van muziekminnend Amerika zou willen brengen.

Dit album “Winter Collection” bestaat uit 7 tracks waarbij opener “Crazy Jade” een ‘Wilco’-achtige countryrocker is en de elektrische gitaren de bovenhand nemen in de rock’n’roll-nummers “You Come Up Like A Rose” en “A Piece Of Me”. Sfeervolle popmuziek zoals in “Feels Like I’m Falling” reflecteert aan de harmonieuze liedjes die we van o.a. ‘Little Feat’ of ‘The Allman Brothers’ kennen.

Jeff Tweedy en zijn band ‘Wilco’ is het allereerste waar we aan denken bij het horen van de nummers “Not Alone”Feels Like I’m Falling” en “A Letter Each Morning” met mooie accordeonklanken gespeeld door Dave Basaraba en aanstekelijk banjo-getokkel van Shiben Bhattacharya.

Deze band heeft in 2007 een eerste ep uitgebracht met “To Be Continued…” waarna in 2008 een eerste full-cd volgde met “New Prehistoric Times”. Deze “Winter Collection” is dan weer de eerste van twee ep’s van ‘The Northstar Session’ die in 2010 op de markt zullen verschijnen. Wij houden alvast van hun muziek en hopen ook de 2e ep van dit jaar ten gepaste tijde in onze bus te mogen vinden.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby