STEFANO FROLLANO – SENSE OF YOU

De inspiratie voor zijn eigen composities vindt de Italiaanse zanger en gitarist Stefano Frollano in de typische sound van de Californische West Coast muziekscène. Samen met een hele serie Italiaanse muzikanten en vocalisten levert hij met de cd “Sense Of You” een uit 10 songs bestaande werkstuk af.

Hij was amper 13 jaar oud toen hij begon met zijn studies om klassiek gitaar te leren bespelen. Tijdens zijn jeugd raakte hij gefascineerd door de muziek die bands als Crosby, Still, Nash & Young brachten en ook Neil Young’s cd “Harvest” maakte een diepe indruk op de nog jonge Stefano Frollano.

Het deed hem besluiten om zelf iets te gaan proberen in het genre van de folkrock en blues. In de jaren ’80 richtte hij enkele groepjes op maar het duurde tot 1995 toen hij met de formatie ‘Skydogs” een eerste cd op de markt kon brengen. Maar het leven van die band beperkte zich tot amper 2 jaar toen Stefano Frollano besloot om zelf naar Californië te trekken en er zijn eerste soloplaat “SF” te gaan opnemen.

Het album verscheen in eigen beheer in 2006 en bevatte liedjes die met akoestische en elektrische gitaar werden begeleid. Vooral de song “Drifting Mine” kon op veel bijval rekenen, temeer omdat het als anti-oorlogslied veel airplay kreeg via het project ‘Songs Of The Times’ van Neil Young.

De muzikale loopbaan van Stefano Frollano was daarmee definitief gelanceerd en hij speelde nadien meer dan 500 live concerten, o.a. als voorprogramma voor zijn idolen Crosby, Stills & Nash en voor Joe Henry. Ook in moederland Italië bleef de erkenning niet uit en kreeg hij ruime aandacht in de media.

Een nieuwe cd kon dus niet uitblijven en “Sense Of You” is het logische resultaat daarvan. De cd werd tussen zijn vele reizen in Italië en Amerika door opgenomen en Stefano Frollano liet voor de opnamen een keur aan Italiaanse topmuzikanten opdraven in de studio. De vrouwelijke vocale ondersteuning werd verleend door vijf Italiaanse zangeressen: Paola Casella, Chiara De Nardis, Gabriella Paravati, Daria Venuto en Laura Visconti. De lead vocals en het gitaarwerk werden echter door Stefano Frollano zelf verzorgd.

Het album is een aaneenschakeling van easy-listening folkliedjes met jazz- en bluesinvloeden waaruit we de volgende tracks kunnen aanbevelen: “(She Won’t) Fly Away”, “Chagall’s Song”, “Northern Lights”, de 7 minuten durende ballad “Your Eyes” en de titeltrack “Sense Of You” die als een duet met Daria Venuto wordt gebracht. Van een ‘must-have’ zou ik niet echt willen spreken als het over deze cd gaat, maar anderzijds is er ook geen enkel storend element op aan te treffen. De finale keuze ligt dus volledig bij u, onze geëerde lezer.

(valsam)
“The album “Sense Of You” is a collection of easy-listening folk songs with influences from jazz and blues that are presented by Stefano Frollano either solo or in duet with five different Italian female vocalists. It was recorded in between his trips from Italy to the West Coast of California and these American influences can be heard in most of the tracks on this cd.”
– www.rootstime.be


 

Artiest info
Website  
 

Info: Hemifran