JODYMOON – WHO ARE YOU NOW

‘Jodymoon’ is een muzikaal Nederlands duo uit Maastricht dat zangeres en pianist Digna Janssen verenigt met gitarist en zanger Johan Smeets. Voor hun live optredens halen dit ook in de liefde verenigde koppel er nog twee virtuozen bij met Marie-José Didderen op cello en Wim Spaepen op viool. Hun eerste studioplaat dateert van 2006 en heet “Look At Me Look At Me Don’t Look At Me” dat in 2008 werd opgevolgd door “Never Gonna Find It In Another Story” en nu nog eens twee jaar later door hun derde plaat “Who Are You Now”.

Dit album bestaat uit 13 nieuwe eigen composities die net als bij de twee vorige platen de indruk wekken dat ‘Jodymoon’ hun instrumentatie alsmaar soberder willen houden en daarbij steeds nauwer aansluiten bij klassieke muziek of stemmige kamermuziek. De vocalen op deze songs worden voornamelijk door Digna Janssen verzorgd waardoor we meteen een verklaring hebben gevonden voor de in de pers frequent opduikende vergelijkingen met de muziek van dames als ‘Joan As Police Woman’, Aimee Mann en Fiona Apple.

Inhoudelijk gaat het vaak om persoonlijke of zelfs autobiografische verhalen over de leuke en minder leuke dingen die in ieders leven wel eens plegen op te duiken. Echt vrolijke liedjes zal je niet terugvinden op “Who Are You Now” maar eerder momenten die aanleiding tot bezinning kunnen geven. Rustgevende muziek en dito zang maar tegelijkertijd toch ook zinvolle, intrigerende teksten.

Onze favoriete songs uit dit album zijn “A New Definition”, “Monk”, de pianoballad “Not Many Days”, “Forgiveness”, het meest radiovriendelijke nummer “I Know This” dat verrassend eindigt met harmonieuze samenzang door het ‘Kumulus Jeugdkoor’ en “Irene”, het mooie slotakkoord van “Who Are You Now”.

Hun album “Who Are You Now” mikt op een internationaal publiek, is zeer professioneel opgevat en heeft kunnen rekenen op de medewerking van internationaal geroemde mensen als het “Matangi String Quartet” uit Nederland die hun bijdrage hebben opgenomen in een Duitse studio in Aken. De opnameleiding was in handen van de Belgische producer Frank Duchêne, gekend van zijn werk met o.a. Hooverphonic, Ozark Henry en Soulwax. Het gehele album werd gemixt in Brooklyn, New York door Bryce Goggin, die eerder samenwerkte met ‘Antony & the Johnsons’ en ‘Joan As Police Woman’.

Hieronder krijg je nog een kort overzichtje van de eerstvolgende gelegenheden waar je in de volgende maanden wat naderbij kan gaan kennismaken met ‘Jodymoon’. Je zult er aangenaam verrast worden en er zeker ook een goed gevoel aan overhouden.

(valsam)

JODYMOON LIVE
12.Sep.2010 20:00 - Roepaen-support for Damien Jurado - Ottersum, Limburg , NL
17.Oct.2010 16:45 - Chicks ’n Strings, Witte Theater - IJmuiden, Noord-Holl, NL

06.Dec.2010 21:00 - Meneer Frits Eindhoven, Noord-Brab, NL

 


 

Artiest info
Website  
 

Label: Continental Europe
Distr: Munich
Records