WISHPENNY – BOUND TO

‘Alt.Country’ is de term die vaak als grootste gemene deler wordt gehanteerd voor de muziek die het sinds acht jaar samen optredende echtpaar Brian en Regina Russell uit Nashville, Tennessee onder de mystieke groepsnaam ‘Wishpenny’ produceren op hun recent verschenen debuutalbum “Bound To”.

De folk- en rockinvloeden zijn duidelijk aanwezig in de tien songs op deze cd die allemaal samen werden gecomponeerd en waarvoor alle instrumenten door Regina en Brian zelf werden ingespeeld. Regina is de stem van “Wishpenny’ en deed ons even denken aan Natalie Merchant in de songs ‘Oh No OK”, “Come Around” en “Anchor, Shield & Sword” maar ze slaagt er niet helemaal in om die gedachten ook in de overige songs te laten voortbestaan.

De titeltrack “Rusty Hearts” – een song die doet denken aan ‘Somebody To Love’ van Jefferson Airplane - en “What Do You Know?” zijn samen met het ritmische “You” best leuke nummers. Ook titeltrack “Bound To” - dat hier zeer intimistisch en dromerig wordt gezongen met enkel de minimale klanken van een elektrische gitaar als begeleiding - kan echt wel bekoren en slaagt er permanent in om je aandacht vast te houden.

‘Eenvoudig, lo-fi en intrigerend’ zou misschien wel de meest geschikte samenvatting blijken te zijn voor deze verdienstelijke eerste plaat van deze twee ‘doe-het-zelvers’. Of er toekomstig potentieel aanwezig is bij het duo zal echter pas bij een opvolger voor “Bound To” kunnen worden vastgesteld.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Wishpenny Art Factory