MAGDA PISKORCZYK & SLIDIN’ SLIM - LIVE AT SATYRBLUES

De Poolse zangeres Magda Piskorczyk en de Zweedse muzikant Slidin’ Slim en de weergave van hun concert op het Satyrblues festival in Tarnobrzeg, Polen in september 2009. Tot daar niets bijzonders. Het wordt een ander verhaal als je hoort dat dit hun eerste gezamenlijke optreden was, alleen voorafgegaan door een korte soundcheck en dat ze mekaar pas ontmoetten de avond tevoren op de luchthaven. Nog straffer is dat hun eigenlijke optreden voorzien was voor een duur van 15 minuten maar dat de reacties van het publiek zo laaiend enthousiast waren dat ze met toestemming van de organisatoren uiteindelijk een concert gaven van bijna drie kwartier. Het is de weergave van dit optreden dat we hier te beluisteren krijgen.

Zeven nummers op deze release en Magda en Slim krijg je om beurten te horen. En voor hen die ze niet zouden kennen, Magda Piskorczyk is een begaafde zangeres met een eerder ongebruikelijke diepe stem en tevens een meer dan behoorlijke gitariste. Slidin’ Slim is een briljante bluesgitarist en een meester op de dobro. De sympathieke Zweed is daarenboven een uitstekende liedjesschrijver. Dol op oude bluesgiganten als Son House of Bukka White maar tevens niet vies van pakweg The Ramones of The Dead Kennedy’s. op dit optreden werden ze bijgestaan door Aleksandra Siemieniuk, elektrische gitaar, en Grzegorz Zawilinski, percussie, nou ja percussie, wasbord en lepels is een betere beschrijving.

Ik kan me na beluistering best voorstellen dat het publiek zéér dankbaar was. Slim catalogeert deze avond zelf tussen zijn top 5 van gedenkwaardige momenten. Echter leek het ons meer een unieke gelegenheid om beider fans te laten kennismaken met toch wel twee uitzonderlijke talenten. Om die reden zijn wij echter geneigd om de respectievelijke individuele vroegere releases van deze artiesten naar voor te schuiven als kennismaking.

Het zijn twee verschillende superartiesten dus geen wedstrijd onderling hier, je voelt het terechte, onderlinge respect. Leuk is ook op deze release dat je een flash video krijgt van het optreden. Dus voor beider fans een aardig hebbeding maar nogmaals als kennismaking en vooral om de verschillende stijlen, haal je volgens ons beter eerst van Magda de albums “Live” of “Blues Travelling” in huis en van Slim zijn meesterwerk “One Man Riot” en “Ten Long Years” eigenlijk twee niet te missen albums.

Bluesyluc

Artiest info
MAGDA PISKORCZYK  
 

Label: Wydawnictwo