KENNY “BLUES BOSS” WAYNE - AN OLD ROCK ON A ROLL

Je kan een glimlach niet onderdrukken tijdens de beluistering van dit heerlijk aanstekelijke “An Old Rock On A Roll” van Kenny “Blues Boss” Wayne. Het spelplezier druipt ervan af. Ben je slecht geluimd, luister naar dit album en al je zorgen worden gedurende de speelbeurt vergeten.

Dertien nummers lang worden we verwend met prachtige boogie woogie en rock & roll. De inmiddels pensioengerechtigde Wayne, ooit nog side-man bij Jimmy Reed bespeelt op dit album de piano in de stijl van zijn grote voorbeelden Fats Domino en Johnnie Johnson. Even dachten we ook aan Jerry Lee Lewis maar Kenny is meer een stylist in zijn wijze van spelen dan een solist. Bovendien is hij een uitstekend zanger, hij lijkt ook alles wel te zingen met de glimlach. Zijn enige doel schijnt wel te zijn om mensen te amuseren, aan het lachen te brengen. De blues die je gelukkig maakt?

Al vanaf de eerste noten is het raak: New-Orleans boogie woogie waarop je direct zit mee te stampen. “Searching For My Baby” dat in tegenstelling tot wat de titel zou laten vermoeden een aanleiding schijnt te zijn voor een gelegenheid tot een wild feestje. En dat is ook wat er gebeurt tot aan het instrumentale slotnummer “Give Thanks” met sausje gospel begoten.

De heer Wayne schreef alle nummers zelf en vergis u niet. Ondanks de globale feeststemming zitten er wel wat doordenkertjes tussen geprangd. De fantastische bluesballade “Heaven Send Me An Angel” of het wel zéér diep snijdende “Bring Back The Love” met een hartverscheurende melodie. Wayne zingt dit ook zo smekend, berouwvol dat de vrouw in kwestie hem ongetwijfeld wel een tweede kans zal willen geven. En indien niet zet hij ze wel terug op haar plaats in “Devil Woman” of “Fantasy Meets Reality” met die woedende blazerssectie achter hem.

Het geheel werd geproduceerd door Duke Robillard, die ook de gitaarlijnen voor zijn rekening nam, en het resultaat ligt hopelijk binnenkort bij u in de cd speler. Verwittig de buren en laat het feestje beginnen.

Bluesyluc

Artiest info
Website  
 

Label: Stony Plain Records
Distr.: Parsifal (B) Bertus (NL)

video