PATRICK SIEBEN – AWAKENING

Ondanks het feit dat hij al meer dan 7 jaar optreedt en honderden live shows heeft gegeven in zijn ‘home state’ Minnesota en in andere Amerikaanse buurstaten is singer-songwriter Patrick Sieben uit Hastings voor ons nog steeds een nobele onbekende gebleven. In Las Vegas treedt hij regelmatig op in casino’s en clubs in een zogeheten ‘dueling pianos’-set up, waarbij twee pianisten om de gunsten van het publiek strijden door zoveel mogelijk verzoeknummers meteen live op piano te spelen.

Zijn uit negen tracks bestaande album “Awakening” is dan ook niet meer of niet minder dan zijn debuut als ‘recording artist’. Want slimme Patrick heeft eerst met succes zijn studies aan de universiteit van Denver afgemaakt en er in juni van dit jaar een diploma als ‘Bachelor Of Music’ in de wacht gesleept om zich daarna met volle overgave op zijn muzikale carrière te gaan storten.

Patrick Sieben zingt en speelt gitaar en piano op de nummers die zijn debuutplaat hebben gehaald, met daarbij vijf songs die hij in het voorbije jaar tussen zijn vele studiemomenten door zelf nog heeft gecomponeerd. Daarbovenop bespeelt hij ook nog andere instrumenten als mondharmonica, drums en basgitaar.

De symfonische popsong “Hollow” is de eerste track uit dit album die als single zal worden gereleased en die ook op zijn website kan worden gedownload. Het is een cover van een nummer geschreven door Xandy Barry, Wally Gagel en Luke McMaster, die trouwens ook de andere hier gecoverde song en mooie pianoballad “Tomorrow In Your Eyes” schreven. Andere coversongs zijn “For The Last Time” en de poppy openingstrack “Soul Awakenings”, een nummer geschreven door Shawn Lopes en Ryan Martinez en een tijdje geleden genomineerd als ‘beste song van de maand’ door het songschrijververbond ‘Songwriter Universe’.

De jonge krullebol Patrick Sieben zal met zijn ‘looks’ wel op grote interesse kunnen rekenen bij talrijke vrouwelijke fans, maar hij is met deze eerste plaat volgens ons ook al meteen in staat om toe te treden tot het selecte gild van talentrijke singer-songwriters, getuige daarvan zijn eigen composities “Kinda Girl” (dat we in twee verschillende versies krijgen aangeboden), “Diamond” en pianosong “The Mess Of Me”. Hij zal wat ons betreft enkel nog moeten bevestigen dat hij al deze lof waard is door een even knap tweede album op de markt te brengen, maar dat is allicht voer voor ergens in het volgende jaar.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

Info:Mike Farley

video