HANK SHIZZOE - LIVE AT THE BLUE ROSE - CHRISTMAS PARTY 2010

Al vele jaren viert het Duitse Blue Rose label kerstmis vroeg in de maand december met tal van hun muzikanten, fans en vrienden tijdens een Blue Rose Christmas Party . Muziekliefhebbers uit heel Duitsland komen dan ook samen in een vriendelijke sfeer om naar een aantal van hun favoriete artiesten uit Europa en de VS te luisteren, die vaak alleen even overvliegen voor deze gelegenheid. Deze feestelijke party gaat al jaren door dicht bij het hoofdkantoor van het label, het Bürgerhaus Böckingen in Heilbronn waar voorheen bands als Drive- By Truckers, Steve Wynn & The Miracle 3, Todd Thibaud, Iain Matthews, Elliott Murphy, Cindy Bullens - het fundament waren voor de legendarische status van de Blue Rose Christmas Party's. Op zaterdag 11 december van vorig jaar had na de lokale helden Westwood en de Texaanse countryrock band Micky & The Motorcars, Hank Shizzoe de eer om deze feestvreugde te delen. Hij leverde dan ook een rock 'n roll show van het hoogste kaliber. Hank Shizzoe en zijn band waren simpel gezegd, 'on fire' - en dit aangemoedigd door de enthousiaste menigte. Het bleek een fantastische set, waarvan de rest van de wereld nu ook kan mee genieten met de nieuwste cd: "Live At The Blue Rose Christmas Party 2010".

Een paar jaar geleden haalden roots liefhebbers nog hun neus op voor muziek die niet uit de zuidelijke staten van de VS afkomstig kwam, maar de afgelopen jaren weten we gelukkig beter. Ook buiten de Verenigde Staten wordt prima rootsmuziek gemaakt, want Zwitserland is de thuisbasis van Hank Shizzoe. Met zijn band timmert Shizzoe in zijn eigen land al vele jaren met succes aan de weg, maar ook nu probeert hij met vele albums en concerten de rest van de wereld te overtuigen van de kwaliteiten van zijn band. Shizzoe is niet alleen een virtuoos gitarist, maar ook een uitstekend zanger, in een stijl, die op wonderlijke wijze Robert Johnson, J.J. Cale en Mark Knopfler verenigt. Zijn invloeden zijn dan ook bij deze artiesten te zoeken, maar ook bij Ry Cooder, Keith Richards en Billy Gibbons. Shizzoe speelde vaak alle instrumenten zelf op zijn eerste soloplaten, en als hij zich later liet begeleiden was dat door drummer Christopher Beck en bassist Michel Poffet. Met deze twee heren speelde Shizzoe als support-act voor ZZ TOP, David Lindley, Bo Diddley, CharlieMusselwhite, Luther Allison, Robben Ford, Paul Rodgers, Flaco Jimenez, Rodney Crowell, Louisiana Red en Little Charlie & The Nightcats, en ook deze bewuste avond, nu bijna een jaartje geleden.

De nadruk ligt vanzelfsprekend op Shizzoe’s gitaar, én natuurlijk op de slide gitaar die hij in de laatste jaren als zijn handelsmerk heeft weten te ontwikkelen. Hij blijkt een meer dan effectieve gitarist, zowel op de gewone elektrische als op de slide, ook als hij regelmatig gas terugneemt. En hierbij weet hij zijn songs steeds met een soulvolle, diepe, charismatische zang te brengen. Na "Live At The Blue Rose Christmas Party 2010" meerdere malen beluisterd te hebben kunnen we alleen maar concluderen dat het Shizzoe wel degelijk opnieuw gelukt is om een pracht van een live CD op de markt te brengen. Een CD waarop de Zwitsers duidelijk kiezen voor een meer rock show die gedomineerd wordt door rock 'n roll, blues rock, roots rock en Americana rock. Als vanouds puttend uit deze muziekgenres dienen de drie musici in tien nummers zo een rockend geheel op, dat vanaf de eerste akkoorden de sfeer bij het publiek, net als vuurwerk, meteen de hoogte ingaat, het is bijna dat ze een voorproefje van oudejaarsavond twintig dagen later willen geven.

Naast drie fraaie covers krijgen we een breed spectrum uit de carrière van Shizzoe, met songs uit zijn debuut "Low Budget" ("Oh So Near" & "Caught Asleep") over "Southern Movements", "Arrows Through My Heart", naar het meer Directors materiaal ("Mrs. Hippy" & "Hey Now Say Now") en "I Still Want You" uit "Breather". Dit laatste nummer is een meer dan 8 minuten jam met een vurige drumsolo. Vanaf de bluesy rockende opener "Shape I'm In" van de uit Austin komende cult band de Arc Angels (Doyle Bramhall II, Charlie Sexton & Double Trouble) herleeft meteen het "Shizzoe" geluid: inventief breed gitaarspel en zijn opvallende stem. In het midden van hun set brengen ze David Lindley's "When A Guy Gets Boobs", waarvan we ook een spectaculaire versie reeds hoorden op hun album "Breather" van vorig jaar. Afsluiten doen ze met een traag rockende versie van ZZ Top's "Prettyhead". Alle ingrediënten zijn wederom aanwezig en worden op smaakvolle wijze verwerkt tot een geluid dat bij ons nostalgische gevoelens oproept. Zonder overdrijving, dit was Hank Shizzoe & band op hun best! Iedereen die er was zal zeker dit concert niet snel vergeten, best meteen dit geduchte livealbum aanschaffen en u kan er alvast ook van genieten.

Artiest info
Website  
 

Label : Blue Rose Records
Distr.: Sonic Rendezvous