CRAIG CASSLER – WHAT COULD BE

Toen hij nog op school zat begon de jonge tiener Craig Cassler schoorvoetend met het schrijven van eigen liedjes op zijn akoestische gitaar. Sporadisch trad hij nadien hier en daar wel eens ergens op maar de echte gedrevenheid van iemand die zijn leven wil toewijden aan de muziek ontbrak toen nog bij hem.

Na meerdere omzwervingen belandde hij in 2007 in San Diego, Californië waar hij een aantal liedjes schreef die gebaseerd waren op zijn nog prille levenservaringen en op de verschillende dingen die hij onderweg had opgevangen tijdens zijn eerdere verblijfsperiodes in New York, New Jersey en Boston. Die songs vormden de tracklist op zijn titelloze debuutplaat ‘Craig Cassler’.

Twee jaar later verscheen de tweede plaat van Craig Cassler in de vorm van het zes songs tellende ep-tje onder de titel “The Song Begins To Play” en nu is er de lang verwachte tweede full-cd “What Could Be” met daarop elf nieuwe eigen composities in rock-, country- en folkstijl.

Deze cd begint met een stevige rocksong in “New Orleans”, gevolgd door een sterk op countrymuziek gerichte song in “Tragedy” en het lekker voortkabbelende folknummer “Be Mine”. Daarna komt hij wat verrassend uit de hoek met twee punkachtige gitaarnummers “Have To Say” en “She Will Find A Way” en het drinkebroersliedje “Whiskey And Beer”.

Ook “Change Her Ways” is een rocksong met daarin veel gitaren en zelf noemt hij het nummer “Cell Block Blues” akoestische alt.punk, wat dat ook moge zijn want volgens ons lijkt dit nummer samen met “What Makes You The Authority” vooral sterk op de sound van de Belgische bluesrockers ‘The Scabs’. Onze persoonlijke keuzenummers uit “What Could Be” zijn eerder de typische singer-songwriterliedjes die Craig Cassler aanbiedt in folkballads zoals “June Rain” en het supermooie slotnummer “Ease Your Sorrow” dat hij op sublieme wijze samen brengt in een duet met zangeres Sarah De La Isla.

De vakpers vergelijkt zijn werk met Bob Dylan en Jack Johnson wat toch wel op een grote diversiteit in de nummers wijst. Momenteel woont Craig Cassler opnieuw in Boston waar hij regelmatig opnieuw op een podium staat om zijn songs live aan een publiek te presenteren. Misschien moet hij ook eens de oversteek naar Europa wagen want hier zouden zijn nummers eveneens op heel wat bijval kunnen rekenen. Tot hij die beslissing neemt zullen we het echter met deze leuke, nieuwe cd moeten doen.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video