BOSSA NOVA BEATNIKS – 11-11-11, THE EP

De vrolijke rockliedjes van de New Yorkse groep ‘Bossa Nova Beatniks’ hebben we bij Rootstime al veelvuldig onder de aandacht van onze lezers gebracht. Deze band werd in 1992 opgericht in Greenwich Village en heeft sindsdien haast onafgebroken opgetreden op zowat alle podia in New York en omgeving.

De vier bandleden zijn zanger Tim Stapleton, gitarist Mike Bifulco, bassist Tom Gould en drummer George Vahamonde. In hun songs variëren de ‘Bossa Nova Beatniks’ constant tussen rock’n’roll, pop, jazz en wereldmuziek met zuiderse ritmes.

Met het vijf songs tellende ep-tje “11-11-11, The EP” bezorgt dit kwartet ons een vrolijk tussendoortje in afwachting van een volgend jaar te verschijnen nieuwe full-cd. De vijf tracks zijn zorgvuldig geselecteerde nummers die de groep al sinds geruime tijd brengt tijdens hun live shows en die de vele fans zeker graag in hun platencollectie zullen verwelkomen nu ze op een zilveren schijfje vereeuwigd werden.

Drie van de vijf liedjes werden gecomponeerd door bassist Tom Gould met vooreerst de swingende openingstrack “Have A Cool Birthday” met zuiderse percussieritmes, gevolgd door reggaedeuntje “Fear Of The Love” en de ritmische popsong “Feel The Love” waarmee dit minialbum leuk wordt afgesloten. “Talk Talk Talk” is een rauwe, zweterige, maar ook heel aanstekelijke ‘Ramones’-achtige rocksong die destijds door Rob O’Rourke, de voormalige bassist van de ‘Bossa Nova Beatniks’ werd gecomponeerd.

Het naar Buddy Holly knipogende en door skamuziek beïnvloede liedje “High And Mighty” is een kuitenbijter waar je als luisteraar al meteen zou willen meezingen. En dat mag je dan ook graag doen want de ‘Bossa Nova Beatniks’ hebben als edel doel vooropgesteld dat ze vooral ‘fun fun fun’ willen bezorgen aan het publiek dat naar hun optredens komt kijken of naar hun platen luistert.

Zoals steeds het geval is met ep-tjes komt het einde van “11-11-11, The EP” ook hier weer veel te vroeg. Maar zoals even vaak het geval is blijkt zo’n kort schijfje toch ook weer de ideale ‘appetizer’ te zijn voor de volgende studioplaat, een werkstuk dat de vier heren van de ‘Bossa Nova Beatniks’ plechtig beloofd hebben voor het gezegende jaar 2012. Iets om zeker gretig naar uit te kijken.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Perigee

video