CRAIG BICKHARDT – LIVE AT SELLERSVILLE THEATER

Er zijn zo van die muzikanten waar je de indruk over krijgt dat je ze altijd gekend hebt en dat ze nooit iets anders hebben gedaan dan op podia gestaan en hun liedjes voor een live publiek hebben gezongen. Craig Bickhardt uit Glen Mills, Pennsylvania is zo’n artiest waarvan het beeld van de muzikant met zijn akoestische gitaar op je netvlies staat geprint.

Op die gitaar heeft hij zich dan ook een stevige reputatie toegeëigend doorheen de vele jaren dat hij in de clubs van Philadelphia, Los Angeles of Nashville zijn publiek heeft geëntertaind. Vandaag mogen we een registratie van een live concert voor u recenseren, een opgenomen show die hij op 24 juni 2011 in Sellerville, Pennsylvania in ‘The Sellerville Theatre’ heeft gegeven.

De playlist van dit concert is een collectie eigen nummers uit zijn eerder uitgebrachte studioalbum “Brother To The Wind” en zijn debuutplaat als solozanger “Easy Fires” uit 2001, aangevuld met twee splinternieuwe composities van Craig Bickhardt in de liedjes “Men And Rivers” en “Crazy Nightingale”.

Tot slot is er ook een sfeervolle toegift in de vorm van een cover van de song “From Galway To Graceland”, een klassieker uit het immense repertoire van Richard Thompson. Bij de beste nummers uit dit concert noteren we graag opener “Prayers For You”, “The Real Game”, “Sugarcane Street”, de poëtische countryballad “Crazy Nightingale” en het prachtige “This Old House”.

Naast Craig Bickhardt werd het podium die avond bevolkt door Tom Hampton (lap steel, mandoline, gitaar), Michael G. Ronstadt (cello) en Tommy Geddes (drums, percussie). Als Craig Bickhardt zingt hangt het aandachtige publiek aan zijn lippen en geniet van de oprechte emoties die hij in zijn zangstijl en in zijn liedjes over de gewone man weet te herbergen.

De bindteksten en anekdotes die Craig Bickhardt normaal gezien tussen de verschillende nummers aan het publiek vertelt werden uit de opname van deze cd geweerd, allicht om het tempo en de sfeer niet te sterk te beïnvloeden. Daardoor krijg je anderzijds als luisteraar wel meteen de mogelijk om een eigen oordeel te vellen over de kwaliteit van de gebrachte songs en van de zanger. En dat oordeel is wat ons betreft louter positief voor deze sympathieke artiest die voor ons niets meer hoeft te bewijzen.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Stone Barn Records

Info: Trespass Music

video