BIG DADDY LOVE – LET IT GROW

‘Big Daddy Love’ is een zeskoppige formatie uit Sparta, North Carolina rond banjospeler Brian Paul Swenk, zanger-gitarist en songschrijver Daniel Justin Smith, gitarist Matteo Joey Recchio, bassist Ashley Sutton, keyboardspeler Cass Copsey en drummer Brian Chasper Horton. Het is een collectief van schoolvrienden die elkaar in de gemeenschappelijke interesse voor muziek hebben gevonden.

Hun muzikale voorkeur zorgt voor nummers waarin bluegrass en roots- en rockmuziek wonderlijk in elkaar vermengen. Het levert vlot in het gehoor liggende songs op waarvan ze er twaalf hebben opgenomen voor hun nieuwste plaat “Let It Grow”, de tweede cd sinds de oprichting van de groep in de zomer van 2009 en de opvolger van hun debuutplaat “To The Mountain” uit 2010.

Op dit album horen we een naar ‘Southern Rock’ neigende sound in heel wat van de nummers waarvan de tracks “Down From The Mountain”, “Sweet Water”, “Southern Hospitality” en “Home Tree” onze favoriete selectie vormt. De meer traditionele ‘Appalachian Rock’-sound die getypeerd wordt door de alom aanwezige banjo en fiddle komt dan weer meer aan bod in titeltrack “Let It Grow”, het swingende “Love Light” en de instrumentale tracks “Air Bellows Gap” en “Mid-Summer’s Dream”.

“Thicker Than Water” is daartussen een heel mooi gebrachte countryballad die een beetje als buitenbeentje voor dit album kan worden beschouwd. Het is vooral de zangprestatie van Daniel Justin Smith die dit nummer naar een hoger niveau weet te verheffen. Ook het muzikale epos “Dream Walker” weet ons gedurende de volledige 9 minuten duurtijd te boeien en doet ons weemoedig terugdenken aan de muziek van de veel te vroeg gestorven artiest Jerry Garcia ten tijde van ‘Grateful Dead’.

Helemaal tegen sluitingstijd verrast ‘Big Daddy Love’ nog eens zeer aangenaam met het akoestisch gebrachte “Only A Moment”, een nummer dat je van bij de eerste flard muziek en songtekst bij je nekvel grijpt en zich hardnekkig vastbijt in je muzikale geheugen, ook als het net voorbij halverwege uitbarst in schitterende gitaarrock. De cd “Let It Grow” is gewoonweg prachtig werk van een topband.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

Label: Little King Records

video