BEN LEE – DEEPER INTO DREAM

Je kijkt toch wel even op als je de cd “Deeper Into Dream” van de 33-jarige Australische zanger en songschrijver Ben Lee in de speler hebt geschoven en meteen een verteld verhaal te horen krijgt. Onder de titel “My First Dream” vertellen enkele personen over hun eerste droomervaringen. In latere nummers gaan deze interessante verhalen gewoon verder in “My Second Dream” en aan het einde van de plaat in “My Third Dream”.

De definitie van een droom luidt volgens Ben Lee als volgt: ‘gedachten waar je overdag de tijd niet voor hebt gehad om er aan te denken’. Ook in de andere nummers op deze plaat blijft Ben Lee grasduinen in het onderbewustzijn en in de droomwereld waarin we allemaal wel eens terecht komen. Het dromerige liedje en titeltrack “Deeper Into Dream” is al een eerste hoogtepunt op de tracklijst van dit album.

De creatieve fantasie die in elke mens verborgen zit leidt op deze plaat tot een aantal sfeervolle muzikale overpeinzingen in liedjes als “Lean Into It”, gitaarpopsong “Pointless Beauty”, het poppy nummer “When The Light Goes Out”, het intimistische “I Want My Mind Back” en de afsluitende pianoballad “Dirty” waarin de verhalen van “My Third Dream” overlopen.

Ben Lee is geen nieuwkomer in de muziekwereld. Al sinds zijn tienertijd maakte hij eigen nummers en een groot gedeelte van zijn leven was hij de frontman van de Australische formatie ‘Noise Addict’. In 1995 kwam er een einde aan het voortbestaan van die groep en koos hij resoluut voor een solocarrière die tot op heden zeven in succes variërende soloplaten heeft opgeleverd. De hier gerecenseerde cd “Deeper Into Dreams” is album nummer acht.

Ben Lee is in 2008 in Indië getrouwd met de beeldmooie Amerikaanse actrice Ione Skye (o.a. films “Say Anything…” en “Wayne’s World” en de tv-serie “The Twilight Zone”). Zij had voordien een relatie met ‘Red Hot Chily Peppers’-zanger Anthony Kiedis en was eerder gehuwd met ‘Beasty Boys’-lid Adam Horovitz. De geboorte van hun dochter Goldie Priya in 2009 geldt als een hoogtepunt in hun privéleven en inspireerde Ben Lee voor het dromenconcept van deze plaat. De beluistering van dit professionele muzikale project van deze rasartiest is een aangename en rustgevende ervaring.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

Label: Dangerbird Records

Distr.: Sonic Rendezvous

video