IAN HUNTER BAND FEAT. MICK RONSON – LIVE AT ROCKPALAST (DVD)

Toen Mick Ronson in 1993 op 46-jarige leeftijd ten gevolge van leverkanker kwam te overlijden betekende dat ook meteen het definitieve einde van de groep ‘Mott The Hoople’ waarin hij als gitarist sinds de oprichting in 1969 het mooie weer had gemaakt naast leadzanger en songschrijver Ian Hunter.

Ian Hunter is intussen al 72 jaar geworden en heeft in 2009 nog een reünie opgezet met enkele van de originele bandleden, maar meer dan een nostalgische terugblik op het succesrijke verleden van de ooit zo populaire band kwam niet meer tot stand. De gouden beginjaren ’70 waarin David Bowie hun platen produceerde en voor hen de wereldhit “All the Young Dudes” had geschreven komen nooit meer terug. Mick Ronson zorgde indertijd voor een bedankje aan David Bowie door zijn intussen legendarische gitaarpartijen op diens succesalbum “The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars”.

Ian Hunter had na de ontbinding van ‘Mott The Hoople’ al zijn energie gestoken in een solocarrière met zijn ‘Ian Hunter Band’ waar ook Mick Ronson meerdere jaren deel van uitmaakte. Nu heeft de Duitse uitgeverij ‘MiG-Music’ een live registratie van een optreden op 19 en 20 april 1980 van de ‘Ian Hunter Band’ en Mick Ronson voor het legendarische WDR-rockprogramma ‘Rockpalast’ in de Grugahalle in Essen.op dvd uitgebracht.

Gedurende een 75 minuten durende show spelen deze muzikanten een spetterend live concert dat wordt begonnen met “.F.B.I.”, een instrumentaal gitaarnummer en wereldhit voor ‘The Shadows’ in 1961, hier gespeeld op zijn Gibson Les Paul-gitaar door Mick Ronson. Na “Once Bitten Twice Shy” en “Angeline” wordt opnieuw een coverversie gebracht, dit keer van de enige solohit van Sonny Bono (van ‘Sonny & Cher’) uit 1965: “Laugh At Me”. Het nummer was oorspronkelijk terug te vinden op de eerste titelloze plaat “Mott The Hoople” uit 1969.

Daarna volgt een rustig moment in de show via de prachtige pianoballad “Irene Wilde” met een uitstekend zingende Ian Hunter en de fantastische popballad “I Wish I Was Your Mother” met Mick Ronson op mandoline. Enkele andere nummers op de playlist van dit concert zijn “All The Way From Memphis”, het acht minuten durende “Cleveland Rocks” - ooit gecoverd door ‘The Presidents Of The United States Of America’ voor de populaire televisieshow ‘The Drew Carey Show’ - en natuurlijk ook de grootste ‘Mott The Hoople’-hit “All The Young Dudes”.

Dit live concert wordt afgesloten met het nummer “Slaughter On 10th Avenue”, de titeltrack uit de eerste soloplaat van Mick Ronson uit 1974. Daarmee komt er een einde aan een show die in de geschiedenisboeken van de popmuziek thuis hoort en die nu dus voor verzamelaars gewoon beschikbaar is op dvd. Fans van Ian Hunter, Mick Ronson of ‘Mott The Hoople’ moeten echt niet twijfelen om tot aanschaf van dit legendarische document over te gaan.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

Label: WDR Media Group

Distr.: MiG-Music

video