RICHIE McDONALD – SLOW DOWN

Richie McDonald is een 49-jarige Amerikaanse countryartiest, geboren in Lubbock, Texas en nu woonachtig in Tennessee. Gedurende vijftien jaar ging hij als frontman van de groep ‘Lonestar’ door het leven en met die band heeft hij zeven studioplaten uitgebracht. Zelf schreef hij regelmatig een nummer voor die groep waar hij de leadzanger van was, wat wijst op zijn talent als componist.

In 2007 besloot Richie McDonald om zich op een solocarrière toe te gaan leggen en hij werd in ‘Lonestar’ vervangen door Cody Collins. Zijn eerste soloplaat was “If Every Day Could Be Christmas”, een album gevuld met traditionele kerstliederen, maar zijn eerste echte soloalbum was “I Turn To You”, dat midden 2008 op de markt kwam en twee jaartjes later opgevolgd werd door een tweede plaat die “Slow Down” als titel meekreeg en die we hier voor u recenseren.

Richie McDonald is een geëngageerde familieman en christen en wil zijn geloof dan ook uitzingen in de liedjes die hij een plaats heeft gegeven op zijn albums. De twee uitgebrachte singles uit “Slow Down” zijn de songs “How Do I Just Stop” en “Footprints On The Moon”.

Als echtgenoot en vader van drie kinderen is het duidelijk dat zijn dagelijkse leefomgeving mede de songonderwerpen heeft bepaald. Zo is er “Growing Old Together” en “Love’s The Greatest Thing” over de liefde voor zijn vrouw Lorie en zijn de nummers “Hey God” en “Thankful” duidelijk christelijk geïnspireerd.

Op de meeste nummers begeleidt Richie McDonald zichzelf op akoestische gitaar of op piano. We krijgen voornamelijk krachtige ballads te horen die over geloof, hoop en liefde gaan, dus niets nieuws onder de zon. “Slow Down” is dan ook een professioneel door Tommy Lee James en Richie McDonald zelf geproduceerde plaat zonder echte hoogtepunten, maar evenzo zonder enig echt zwak moment.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Loremona Music

Distr.: Fan Clubhouse

video