ROB LYTLE – YOU. MUST. STOP.

Raleigh, North Carolina, Philadelphia, Pennsylvania en Boston, Massachusetts zijn de verschillende plaatsen die gedurende de voorbije jaren de natuurlijke habitat vormden van singer-songwriter Rob Lytle, een man die zich voornamelijk beweegt in het circuit van de lokale akoestische folkscène. Als vader van drie kinderen loopt de inspiratie voor zijn liedjes eigenlijk gewoon in huis rond.

Eerlijke songteksten die gebracht worden met passie en charisma zijn het handelsmerk van deze al wat door de wol van het leven geverfde troubadour. Ook het subtiel verwerken van ‘tongue-in-cheek’-humor in zijn songteksten is één van de kenmerken voor zijn nummers. Zo speelt die humor de hoofdrol in de song “Catalog” die gaat over een prikkelende sexy lingeriecataloog die hij liever niet meer in de bus ziet verschijnen.

Hij kon lokaal al enkele prijzen als singer-songwriter in de wacht slepen, hetgeen hem stimuleerde tot het schrijven, opnemen en uitbrengen van twaalf nieuwe composities via zijn recentste album “You. Must. Stop.”, de opvolger van de enkele jaren geleden verschenen cd “Touch My Heart”.

Het nieuwe album werd opgenomen in Nashville, Tennessee en verzamelde enkele bekende muzikanten in de opnamestudio. Zo spelen Thomm Jutz (gitarist van Nanci Griffith), Barry Walsh (o.a. Boxtops), John Gardner (o.a. Dixie Chicks) en pedal steelvirtuoos Fats Kaplin mee op deze typische country-cd. Op enkele songs zingt folkzangeres Karyn Oliver uit Baltimore harmony vocals.

Met zijn mooie stem zingt hij prachtige countryballads als “Like You Do”, “Watch Over My Heart”, “Invincible” en “Now You Don’t” naast zachtjes swingende countryrocksongs als “Why They Play The Games”, “Caitlyn”, titeltrack “You. Must. Stop.” en het voor ‘line dancing’ zeer geschikte nummer “Love You As You Break My Heart”.

“You. Must. Stop.” is een lekker in het gehoor liggende plaat en daarom dan ook een advies dat deze Rob Lytle zeker niet hoeft op te volgen. Hij mag rustig verder doen met het uitwerken van zijn muzikale carrière en ons de vruchten van die noeste arbeid ten gepaste tijde toesturen.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video