WILL SCOTT - KEYSTONE CROSSING

Een van de cd's die me in positieve zin het meest verraste in 2009, was "Gnawbone" van Will Scott. Nu, twee jaar later dwarrelt "Keystone Crossing" op mijn bureau neer, gestoken in een mooi hoesje dat perfect aansluit bij dat van zijn voorganger. Als we nu van de muziek hetzelfde kunnen zeggen, zit 't wel snor.

Iets wat me bij het lezen van de hoesnota' dadelijk opvalt is dat bovenaan de lijst met special guest niemand minder dan Deacon Jones staat, jawel, de legendarische hammond B3 speler en rechterhand van John Lee Hooker, maar dit terzijde. Zijn andere bandleden, allen muzikanten van de westkust, zijn ook niet van de minsten: Ben Peeler op gitaar (Lucinda Williams, Shelby Lynne) Dave Palmer op keyboard , (Solomon Burke, Chris Isaak), bassist Dave Piltch (KD Lang, Bill Frisell) and drummer Jerry Roe (Jerry Reed, Julianne Hough). Scrote, die producer en technicus was van deze "Keystone Crossing", springt ook nog eens bij op gitaar op enkele nummers.

Will's muziek beschrijven is geen gemakkelijke opgave, deze cd bevat zowel blues, soul ballades, rootsrock als alt.country tracks. Net het vermengen van al deze verschillende muziekstijlen gebeurt bij hem op perfect natuurlijke wijze. Zijn stem is perfect voor die songs, met een even groot gehalte blues en country en zelfs een scheutje rock hier en daar. Zijn songs zijn knap geschreven en indringend, en na negen eerder korte nummers (schommelend rond 3 à 4 minuten elk) verlang je alleen maar naar
wat meer van dan moois.

Het debuut "Solo Electric Blues" was al een zeer aangename kennismaking,"Gnawbone" was sterk, maar "Keystone Crossing" is dat nog meer.. er staat Will Scott dus een mooie toekomst in het verschiet als blues- en roots artiest. Een twee maanden durende Europese tournee eindigt net vandaag in Berlijn zien we... spijtig genoeg nog zonder Belgische passage. Maar wat niet is kan nog komen, volgende keer ook op onze podia?

(RON)

.

Artiest info
Website  
 

CD Baby