BOOGIE BONE - PRO-BONE-O

Om ze even aan je voor te stellen, Boogie Bone is een vijftal uit Portland in de staat Oregon, makers van nogal stevige blues- en, zoals de naam al aangeeft, boogiemuziek. Na het titelloze debuut en het daarop volgende "Bone-A -Fied" zijn ze er nu met "Pro-Bone-O".

Met nog steeds dezelfde bezetting als de twee vorige cd's zit het al meteen goed wat betreft samenhorigheid , dat komt alleen maar een hechte sound ten goede. "Howlin" Jake Johnson is een van die echte bluesshouters, en Steven "Fangers" Willams is een uitstekende gitarist, songschrijver en producer en dus zowat de spil waarrond de groep draait. Saxofonist Steve Snyder, Henry Gavaldon op bas en drummer Todd "Spud" Stevens vervolledigen de line up van Boogie Bone.

Al heb ik me nog niet direct tot Bonehead bekeerd, want daarvoor bezit de band net te weinig eigenheid, toch kan ik best genieten van hun honky tonk en roadhouse blues. De jongens spelen lang genoeg samen om een professioneel geluid neer te zetten dat vooral live menige club en juke-joint zal laten genieten en dansen.

Qua songkeuze gaat 't van feel-good songs als het boogiënde J.Geils Band -achtige "Got It Made" en de sterke rocker "Good Times",(een nummer met hoog Georgia Sattelites gehalte) tot meer donkerder bluesthema’s als "Serves Me Right" en "Deep Black Water". Zodoende krijgen we op deze cd een variatie van songkeuzes én ritmes die de boel boeiend houden. Het funky "Stranded" heeft zelfs even een James Brown sfeertje door de saxbijdragen van Steve Snyder en "How Blue Are You" is een tribute aan enkele overleden bluesgitaristen zoals Robert Johnson, Roy Buchanan en SRV met de gitaar van "Fangers" voluit in de hoofdrol. Maar ook wat meer ingehouden, akoestische blues schuwen ze niet, "Too old To Die Young", een mijmering over ouder worden, is daar het bewijs van.

Voor liefhebbers van stevige bluesrock met een hoog boogie gehalte is "Pro-Bone-O" zeker een cd die zal aanspreken.

(RON)

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video