BRETT DENNEN – LOVERBOY

De toch al 32-jarige folk- en popzanger Brett Dennen uit Noord-Californië oogt als een puberende teenager met zijn grote ‘uit-de-mode’ bril, zijn lange rosse haren en zijn honderden sproeten. We zagen hem enkele jaren geleden tijdens een optreden in de Brusselse ‘Botanique’ waar hij een schitterend live concert ten beste gaf. Daar konden we ervaren dat de vrolijke, complexloze liedjes die deze zanger op zijn platen presenteert op grote bijval zouden kunnen rekenen bij de liefhebbers van o.a. Jack Johnson, Donavon Frankenreiter of Jason Mraz.

Zijn ongelooflijke drang om songs met een catchy ritme en meezingbare teksten te componeren werkt aanstekelijk op de luisteraars. Brett Dennen begon met een titelloos debuutalbum in 2004 en twee jaar later volgde de cd “So Much More”. Een derde plaat verscheen in 2008 met “Hope For The Hopeless” waarop de schitterende single “Make You Crazy” die hij samen bracht met Femi Kuti, de Nigeriaanse muzikant en zoon van de legendarische Fela Kuti.

De muziek van Brett Dennen wordt ook regelmatig gebruikt bij tv-commercials. Zo werd de samen met Natalie Merchant (‘10.000 Maniacs’) opgenomen single “Heaven” gespeeld bij de promotie van de ‘Apple iPhone’. De no-nonsense artiest werkt gestaag verder aan zijn muzikale carrière en heeft daartoe zijn vierde studioplaat uitgebracht onder de wat cynische, ironische titel “Loverboy”, iets waar hij helemaal niet de allures of de looks voor heeft. Maar met de samen zowat een uur durende dertien songs op deze plaat bewijst hij nog maar eens opnieuw zijn ongelooflijk groot talent als songschrijver van liedjes die al na de eerste beluistering niet meer van je muzikale radar te verwijderen blijken.

De eerste single uit “Loverboy” is het nummer “Sydney (I’ll Come Running)” en die werd al meteen in een commercial over een nieuwe toepassing van ‘Twitter’ gebruikt. Andere tijdloze ‘feel good’ popliedjes op dit album - dat als rode draad ‘plezier hebben en alles zijn gangetje laten gaan’ heeft - zijn het swingende openingsnummer “Surprise, Surprise”, “Dancing At A Funeral”, “Comeback Kid (That’s My Dog)”, “Make You Fall In Love With Me” en “Little Cosmic Girl”. Stuk voor stuk liedjes die op de nodige airplay bij onze radiostations zouden moeten kunnen rekenen in deze zomerperiode en dan vooral als de zon stralend schijnt en alles in het leven zonder complexen lijkt te gaan verlopen.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

Label: Dualtone

Distr.:Bertus

video