THE BEST OF TIMES – TEXAS ARTISTS PERFORMING THE MUSIC OF SARA HICKMAN

Eind vorig jaar mocht ik op deze pagina’s nog een erg lovende recensie schrijven over het album “Absence Of Blame” van de toen 47-jarige Amerikaanse folkzangeres Sara Hickman. Deze dame uit Austin, Texas is een begenadigde songschrijfster voor andere Texaanse artiesten en leverde heel wat nummers af tijdens haar lange carrièreonderbreking als zangeres wegens haar familiale activiteiten als echtgenote en moeder van twee dochters. Daarnaast is ze bovendien de fiere eigenares van 15 eigen albums met voornamelijk eigen nummers.

Met het dubbelalbum “The Best Of Times” verschijnt er nu een soort eerbetoon aan deze singer-songwriter. Een uitgebreid arsenaal aan Texaanse muzikanten selecteerde één van haar liedjes om er een coverversie van op te nemen voor deze verzamelaar, die door haar eigen initiatief tot stand is gekomen voor het goede doel. Al deze artiesten hebben de nummers ook nog eens live gebracht tijdens een éénmalig optreden in het ‘Paramount Theatre’ in Austin.

De opbrengsten uit de verkoop van “The Best Of Times” gaan integraal naar het ‘Theatre Action Project’, een non-profit organisatie die kunst, muziek en theater naar de scholen in Texas wil brengen en zo de creativiteit van de jonge schoolkinderen in de kunstrichting wil gaan stimuleren.

Dertig Texaanse muzieklegendes komen aan bod op deze dubbelaar, waarop in totaal 38 nummers staan die allen uit de songschrijverspen van de sociaal zeer geëngageerde Sara Hickman stammen. De bij ons bekendste namen in dit lijstje zijn Willie Nelson, Robert Earl Keen, Edie Brickell And New Bohemians, Jimmy LaFave, The Flatlanders, Matt the Electrician, Jess Klein en Shawn Colvin.

Als we ook een overzichtje van de volgens ons beste nummers mogen aanbieden, willen we het even hebben over een lijstje favoriete songs op beide cd’s. Voor het eerste schijfje zijn dat Willie Nelson’s interpretatie van de song “Simply”, “Two Days Today” van Graham Wilkinson, “False Pretenses” van ‘The Nauer-Neverly Bros.’ (aka Monte Warden & Colin Boyd), “After The Fall” van Colin Gilmore en “The Best Of Times” van Trish Murphy & Charlie Sexton.

Cd nummer twee weet ook heel wat moois te bieden met o.a. “Shadowboxing” van ‘Edie Brickell and New Bohemians’, “Standing Ground” van Jimmy LaFave, reggae-calypsosong “I Wear The Crown” van Sarah Fox & Joel Guzman, “Comfort’s Sigh” van ‘The Flatlanders’, “No Name For Love” van Darden Smith, “Time Will Tell” van Shawn Colvin, “The Very Thing” van Joe McDermott en “Too Fast” van ‘The Sutcliffes & Kelly Brown’.

Veel meer hoeven we u over deze verzamelplaat echt niet te vertellen, want het ‘goede doel’ heiligt de middelen en u draagt uw steentje bij door dit erg knappe dubbelalbum aan te schaffen. Het eerste financiële objectief is de kaap van 250.000 dollar te bereiken en u kunt daar natuurlijk mee helpen.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

Label: Sleeveless Records

Info: Lotos Nile