JIMMIE VAUGHAN – PLAYS MORE BLUES, BALLADS & FAVORITES

Trouwe lezers van deze rubriek zullen misschien wel opperen dat deze cd al eerder werd besproken bij Rootstime. En dat zou nog niet eens verwonderlijk zijn, gezien de haast zelfde titel. Het verschil zit hem echter in het woordje more. Jimmie heeft effectief een vervolg zitten breien aan zijn vorige succesalbum dat hij verleden jaar uitbracht.

Minder dan twaalf maanden later komt hij dus op de proppen met meer nummers die hem muzikaal geïnspireerd hebben. Denk niet dat dit een hoop restantjes is want waar wij bij de vorige release nog wat licht voorbehoud aantekenden is dit zondermeer een prima album geworden.

Uiteraard baadt de sfeer weer in de jaren 1950 en wederom is de fantastische zangeres Lou Ann Barton van de partij. Waarom we dan enthousiaster zijn over deze uitgave zit hem waarschijnlijk in de songkeuze. Het is net of je zit te snuisteren in een oude jukebox van een club in het diepe zuiden. En ook nu weer zorgt een strakke band en de blazerssectie voor een gezonde scheut soul. Nummers van zéér bekende artiesten zoals bijvoorbeeld Hank Williams wisselen af met fraais van onbekende zoals Annie Laurie, een R&B zangeres uit New Orleans. Edoch van Williams covert hij het minder bekende “I Hang My Head And Cry”, en de versie die hij hier op ons loslaat is verdorie straffe koffie.

Als een gids leidt hij je verder langs nummers van de vorig jaar overleden Bobby Charles waaruit vooral het duet met Lou Ann Barton “No Use Knocking” zéér in de smaak valt. Deze Barton wordt nog eens aangehaald in het afsluitende “Shake A Hand”, een live versie van een Faye Adamsnummer waarin Vaughan gewag maakt van zijn eerste ontmoeting met haar en hoe hij wel ondersteboven was van haar vocale prestaties, en terecht. “Teardrops Blues” is ons favoriete nummer op deze schijf al was het maar omdat de schijnwerpers hier wat meer op Jimmie’s nog steeds indrukwekkende gitaarspel gefocust waren.

De liefhebbers die het eerste deel van deze verzameling muziekgeschiedenis hebben aangeschaft mogen zonder aarzelen dit vervolg ook in hun collectie opnemen. De nog steeds zeer gedreven Jimmie Vaughan staat andermaal garant voor kwaliteit!

Bluesyluc

Artiest info
Website  
 

Label: Proper Records
Distr.: Rough Trade