V.A. : TOMMY CASTRO – THE LEGENDARY RHYTHM & BLUES REVUE – LIVE

Het altijd uitstekende Alligator Records viert haar 40ste verjaardag met een sublieme release: “Tommy Castro presents The Legendary Rhythm & Blues Revue – Live”. U zal ongetwijfeld wel al eens gehoord hebben van de legendarische Rhythm & Blues Cruises waar diverse muzikanten gedurende een week samen jammen of optredens geven op het dek. Hierdoor geïnspireerd startte Tommy een gelijkaardig project aan land en het is uit deze diverse optredens dat deze cd werd samengesteld.

En als je weet dat onder de meewerkende bluesentertainers o.a. Michael “Iron Man” Burks, Joe Louis Walker en ander fraai volk als Debbie Davies, van de partij zijn kan je je klaarmaken om alle zeilen bij te zetten en te genieten van een geweldig bluesfeestje. Het is haast onmogelijk om hier hoogtepunten uit aan te halen, dit is een stomend feest dat terecht voor een uitzinnig publiek zorgt, maar we gaan proberen: wat dacht je van Michael Burks’ ronduit briljante meer dan tien minuten durende “Voodoo Spell” , geloof me vrij geen seconde te lang durend wel integendeel. Iron Man laat zijn gitaar scheuren, janken zoals hij alleen dat kan. Voor deze song alleen al zou je bestelling moeten onderweg zijn ! Maar dat zou onrecht aandoen aan de andere artiesten. Rick Estrin met zijn indrukwekkend smoelschuifwerk op de al even imponerende “My Next Ex-Wife”, de funky blues van Joe Louis Walker “It’s A Shame”, Debbie Davis met de heerlijke slower “All I Found” met uitmuntende zang en broeiend snarenspel.

Uiteraard Tommy Castro zelf, nog steeds een van de meest onderschatte bluesgitaristen, die meerdere malen op deze uitgave bewijst van verschillende markten thuis te zijn. Hoe hij Bob Dylan’s “Gotta Serve Somebody” naar zijn hand zet en er een bluesgospel song van maakt met die dwingende blazers achter hem is redelijk impressionant maar wat dan gezegd van afsluiter “Serves Me Right To Suffer” waar hij in deze Percy Mayfield plots een ZZ Top boogie uit zijn snaren haalt. Je zit er ademloos naar te luisteren.

Het zou ons te ver leiden om alle deelnemende muzikanten op te sommen dus excuseer ik me nu al bij alle andere artiesten die ik niet heb vernoemd, evenzo bij de band van Tommy Castro die het solide fundament legt bij al deze songs. Niet voor niets wonnen zij de Blues Foundation Music Award voor Band van het Jaar in 2010. Zij hebben evenveel verdienste aan de totale kwaliteit van deze release waarvan ook de geluidskwaliteit indrukwekkend mag genoemd worden. Dit is een van de beste live albums die ik al mocht horen. Veel beter kan bluesplezier niet verpakt worden. We kunnen alleen maar hopen dat er hier een vervolg zal op komen.

Bluesyluc

Artiest info
   
 

Label: Alligator Records
Distr.: Munich Records

video