BRAVO JOHNSON – COME TASTE THE SUN

Anderhalf jaar geleden maakten we hier kennis met de Amerikaanse formatie “Bravo Johnson”, genoemd naar de gelijknamige leadzanger en singer-songwriter uit Los Angeles. De aanleiding daartoe was de release van hun tweede plaat “The Crooked And The Straight”, een dubbelalbum dat de opvolger moest voorstellen voor het een jaar eerder verschenen debuutalbum “Aimlessly Drifting”.

De inmiddels 37-jarige Ricardo Amurrio - een Amerikaan met Spaanse roots - verschuilt zich achter het pseudoniem ‘Bravo Johnson’ en heeft met zijn groep bestaande uit Hendrik Roever (gitaren, dobro, banjo), Oscar Duke op bas en Iñaki Garcia op drums nu een nieuwe plaat gelanceerd onder de titel “Come Taste The Sun”.

Daarop staan twaalf nieuwe door Bravo Johnson gecomponeerde liedjes in dezelfde stijl als we van hen via hun eerdere platen kennen. We schreven de vorige keer al dat wij herinnerd worden aan het werk van een Jacob Dylan, Neil Young, Tom Petty of ‘Wilco’ en die bewering kunnen we ook nu weer doortrekken. Americana en folkliedjes met wat bluesinvloeden valt te beluisteren in nummers als “Spell”, “Rider”, “Bird” dat op Neil Young ten tijde van ‘Harvest’ lijkt, “Magnolia” en “Dime”.

In het tweede deel van dit album sluipt de rockende muziek wat meer in de nummers, te beginnen met “EZ” en “Ship”, maar daarna valt het tempo weer enorm terug voor de liedjes “Sun Song”, het bijna tien minuten durende epos “Run” en de mooie slotsong “Sway”.

Ricardo Amurrio schreef eerder ook al filmmuziek voor de soundtrack van de film “Cinema Sex Politics: Bertolucci Makes ‘The Dreamers’” van Bernardo Bertolucci. 80% van de sfeerbepalende nummers op “Come Taste The Sun” kunnen meteen gecopieerd worden op de soundtrack van een andere film.

Ook hun vorige album “The Crooked And The Straight” wordt dezer dagen opnieuw uitgebracht maar deze keer met een compilatie van de 29 liedjes die op dat dubbelalbum stonden. Hier werd het aantal nummers herleid tot 14 tracks, maar de aanschaf daarvan is dus overbodig als je de originele plaat al in huis zou hebben.

(valsam)
“With their new album ‘Come Taste The Sun’, the American band ‘Bravo Johnson’ guides the listener gently into the sound of the seventies. Neil Young, Tom Petty and ‘Wilco’ are watching in the audience and are nodding with a satisfied smile to the fact that their succession is guaranteed with this heartfelt, romantic and excellent L.A.-quartet and their leader Ricardo Amurrio.”
– www.rootstime.be

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Stone Junction
Info: Powderfinger Promotions

video