GRADY CHAMPION - DREAMIN’

Grady Champion trapt zijn album “Dreamin” veelbelovend af met “My Rooster Is King”. Een opzwepende, rauwe blues van jewelste waarvoor we direct op het topje van onze stoel gaan zitten en enthousiast beginnen mee te stampen.

Grady is bovendien een begenadigd harmonica speler, hanteert uitstekend de snaren maar is vooral een fantastische zanger. Deze plaat kan niet meer stuk denk je dan, dit ritme op een heel album vraagt teveel van een mens, allez bij wijze van spreken dan toch. Echter op het tweede nummer, tevens titelnummer, wordt stevig op de rempedaal gedrukt. Je hoort er ook een eerste hoofdrol voor de uitstekende backing vocals en de, het weze herhaald, prima harmonica intermezzo’s. Vlak daarna helt de balans over naar meer poppy inslag, op “Weight Of The World” doet ’s mans stem ons meerdere malen aan de jonge Terence Trent D’Arby denken ook al qua structuur van de song. Het is wachten op “Same Train” voor we weer tenvolle de (blues) loftrompet kunnen bovenhalen. De song dendert voort op het ritme van een snelle trein in de beste bluestraditie, een fantastisch nummer! Het is daarna uitkijken naar het achtste nummer van deze release “Thank You For Giving Me The Blues” voor we alweer laaiend enthousiast kunnen opspringen. Het lijkt bijwijlen wel Luther Allison die door de luidsprekers schreeuwt. Opgedirkt met een aantal opmerkelijke Albert King-achtige gitaarsolo’s is dit met Grady’s rauwe , schitterende stem een briljant hoogtepunt op het album.

Bij “Laugh, Smile, Cry Something” fronsen we verbaasd de wenkbrauwen. Lichtjes gospelachtig , misschien minder indrukwekkend en in onze oren met momenten gered door Grady’s harmonica. Dit instrument maakt dat je er na afloop toch enigszins een bluesy gevoel overhoudt aan dit album maar de dag dat Champion overtuigd de kant van de rauwere blues kiest en een plaat maakt in de sfeer van het aangehaalde trio sublieme bluessongs moet dit probleemloos een viersterren album opleveren.

Nu blijft er alleen de conclusie dat hij een prima plaat heeft afgeleverd maar iets te tweeslachtig om ze als bluesplaat pur sang naar voren te schuiven. Een aanrader ? Zeker en vast voor de legale downloaders die van bluesmuziek houden en zich beperken tot de drie uitstekende bluesnummers. Ook andere muziekliefhebbers zullen hun gading vinden bij Grady. Aan u dus om de keuze te maken.

Bluesyluc

Artiest info
Website  
 

Label: GSM Music Group
Info: Blind Raccoon