MATT WALSH & CHRISTIAN BLEIMING - MC SHUFFLE

Al meer dan twintig jaar kennen ze mekaar en dikwijls hebben ze samen het podium gedeeld. Echter is dit hun eerste cd die ze samen op de markt brengen. “Ze” zijn Matt Walsh, een Ierse mondharmonicaspeler/zanger en Christian Bleiming een Duitse Blues-en Boogiepianist. Dit verzamelde talent, Walsh grossierde al in verschillende prijzen en Awards en Bleiming speelde al met groten als Chuck Berry, Louisiana Red en anderen zorgen samen voor meer dan drie kwartier meer dan behoorlijke jazzy blues.

Matt heeft een uitstekende stem voor dit soort clubmuziek en de reputatie van Christian is genoegzaam gekend zeker ? dat de twee mekaar muzikaal best vinden blijkt meermaals op deze release. De zachte, haast illustratief vertellende wijze van zingen in combinatie met het inventieve pianospel leidt tot pareltjes als “Polk Salad Annie” het bekende nummer van Tony Joe White of meer nog naar een werkelijk sublieme versie van “Trouble In Mind”. Ook de traditional “CC Rider” kan op onze goedkeuring rekenen. Denk nu niet dat dit album er eentje vol covers is. Vijf van de veertien nummers komen van de heren zelf en blijven rustig overeind staan tussen de aangehaalde covers. “Gold Train” bijvoorbeeld, het door Walsh geschreven en direct volgend op opener en instrumentale titelnummer is om je vingers van af te likken.

Over de hoes zijn we minder te spreken, de heren worden wat afgeborsteld voorgesteld. Dit is zeker geen verwijt maar eerder een curiosum ten opzichte van de muziek die hier te beluisteren valt. Sla er dus maar geen acht op. Dit is een rustige plaat die je luilekker in je zetel dient te beluisteren. Ze zal zeker geen aardverschuiving teweeg brengen maar liefhebbers van relaxte pianoblues zullen dit zeker weten te appreciëren. De anderen kunnen dit ook met mondjesmaat consumeren.

Bluesyluc

Artiest info
MATT WALSH  
 

Label: Acoustic Music Records