THE GOOD SINNERS – NEIGHBORS IN IMOLA

Fiver Brown is een in Atlanta, Georgia geboren singer-songwriter die samen met producer en multi-instrumentalist Don Zimmer in een muzikaal samenwerkingsproject is gestapt onder de groepsnaam ‘The Good Sinners’. Het duo werkt sinds enige jaren vanuit hun thuisbasis in Sausalito, waar Fiver Brown op een woonboot leeft die net naast de beroemde ‘Golden Gate Bridge’ van het Californische San Francisco gelegen is.

Beide muzikanten hebben er al een jarenlange carrière op zitten bij diverse bands die opereerden in de zogeheten ‘Bay Area’. ‘The Good Sinners’ zijn momenteel ‘hot’ in die regio en ze worden er veel gevraagd voor optredens in clubs en concertzalen. Het opnemen van een eerste album kon dus ook niet uitblijven en met “Neighbors In Imola” is dat nu een feit geworden.

Daarvoor gingen ze wel eerst op zoek naar nog een aantal extra ‘Good Sinners’ en ze vonden die in bassist Scott Lipsitz en drummer Sean Nelson. In de opnamestudio werden ze ook nog geholpen door Mary Pitchford op viool, Mike Meyers op saxofoon, Eric Zimmer op vibrafoon en Buddy Daleman op bongo, cello en keyboards. Amy Nordstrom zorgde voor wat vrouwelijk zangwerk op enkele nummers.

De kracht van de songs die Fiver Brown schrijft is dat ze als tijdloos kunnen worden omschreven en dus zowel in de jaren ’70 en ’80 hadden kunnen gecomponeerd worden als in deze 21e eeuw. Beïnvloed door soul, blues, folk en country leveren ‘The Good Sinners’ een heerlijke mix af van diverse stijlen en nummers, waardoor de songs op hun plaat meer dan behoorlijk afwisselen.

Al in cd-openingstrack “Steam Dream” horen we een ijzersterke aan Randy Newman of John Hiatt herinnerende song met uitstekend vocaal werk door Fiver Brown. We horen voornamelijk songs die goed moeten gedijen in een rokerige bar, gekoppeld aan het slurpen van een lekker glas whisky. Het is simpelweg genieten geblazen met nummers als “Take My Soul”, de ijzersterke countryballad “King Of Dust”, het bluesy “Born Sinner” en het doorleefde “Loser’s Shoes”.

Een gevoel dat mij steeds opnieuw overviel bij de beluistering van het album “Neighbors In Imola” was dat het blijkbaar nergens ‘moet’ maar vooral graag ‘mag’ voor ‘The Good Sinners’. Deze ‘laissez faire, laissez passer’-houding past wonderwel bij deze twee door muziek gerijpte heren die zich tijdens hun vele optredens vooral goed willen amuseren. En daar is volgens ons helemaal niets mis mee.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

Label: Floating Records