JOHANNES ZETTERBERG - PAINTER'S PORTRAIT

Johannes Zetterberg werd geboren in Stockholm en woont daar tot op heden nog steeds. hij stamt uit een zeer muzikale familie en werd in zijn jeugd blootgesteld aan de meest diverse muzikale invloeden, maar jazz sprak hem al vlug het meest aan. Op zijn twaalfde begon hij met bas spelen en al vlug was hij compleet in de ban van dit instrument. Momenteel verdeelt hij zijn tijd als sessiemuzikant voor de meest uiteenlopende bands en artiesten, maar ook als lesgever voor jongeren die net als hij een passie hebben voor de bas. Tussendoor vindt hij echter ook af en toe de tijd om zijn eigen muziek in te blikken.

Voor "Painter's Portrait", zijn tweede werkstuk na het debuut "Luna Nueva" kreeg hij hulp van niet de minsten uit de internationale fusion scène: Bob Mintzer, bekend van zijn werk samen met Jaco Pastorius en Yellowjackets, Steve Weingart (Dave Weckl Band, Steve Lukather) de bekende Brandon Fields (George Benson, Tower Of Power) en Jason Rebello (Jeff Beck, Sting). Deze heren, met nog een aantal Zweedse topmuzikanten zorgen voor een sound van hoog kaliber met de baslijnen van Johannes als centrale spil.

D e keuze van de nummers zorgt voor een hoog afwisselinggehalte en gaat van Latin (Beyond Borders), via ballades (For What It's Worth) tot funky jams (Up For Grabs). Zoals te verwachten in het fusion genre, blijft het vocale werk beperkt tot wat sfeerscheppende backingvocals ( zeer mooi in de proloog "Ghost Of A Second" bijvoorbeeld of de epiloog "The Coming Storm, met wat mooi gitaarwerk à la Jeff Beck van de ons nog onbekende Jonas Isaksson). Een andere constante in het fusion -jazz gegeven is de meestal perfecte geluidskwaliteit van de opnames. Dat is hier inderdaad ook het geval, wat bijdraagt tot het hoge kwaliteitsgehalte van het geheel. Zeker voer voor fans van de muziek van fusion basgitaristen als Jaco Pastorius, Stanley Clarke, Marcus Miller of Victor Wooten.

(RON)

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Innate Groove Records

video