DARREN SMITH – BOOMTOWN

In 2006 debuteerde de Amerikaanse singer-songwriter Darren Smith uit Seattle met zijn soloalbum “Last Drive”. Na jarenlang als frontman bij de formatie ‘Straw Dogs’ geserveerd te hebben vond hij toen de tijd gekomen om het eens helemaal op zijn eentje te proberen. Gezien de vele positieve kritieken in de pers en ook hier bij Rootstime was dat blijkbaar een juiste keuze van deze muzikant die ook nog als schrijnwerker actief is om zich in het levensonderhoud te kunnen blijven voorzien.

Nu kregen we zijn nieuwste plaat “Boomtown” toegestuurd, een album waarop hij elf nieuwe eigen composities heeft opgenomen. Voor de opname heeft hij een mooie verzameling van collega-musici uitgenodigd in de studio, waarbij toetsenist John Wagner, pedal steelspeler Paul Brainard, bassist Keith Brush en drummer Scott Hayden tot zijn vaste begeleidingsgroep zijn uitgegroeid. Een andere oude bekende op het lijstje van de credits bij deze cd is countrysoulzangeres Rachel Harrington, die bij een aantal nummers op “Boomtown” als backing vocaliste is komen meezingen.

De zachte, wat ingetogen stem van Darren Smith vlijt zich languit neer in zeemzoete liedjes als titeltrack “Boomtown”, “Life We Live”, “Rosalie”, de akoestische tracks “Anymore” en “Santa Fe”, “Lonely Light” en countryballad “Same Sun”. Het levert hem in de vakpers een aantal zeer vleiende vergelijkingen op met de sound van Townes Van Zandt, Slaid Cleaves, Josh Ritter en Justin Rutledge.

Momenteel is Darren Smith op tournee als voorprogramma voor de populaire singer-songwriter Josh Ritter. Zijn liedjes passen eigenlijk heel mooi bij het repertoire van deze steeds glimlachende sympathico uit Idaho. Of het met zijn muzikale carrière ook zo’n vaart zal gaan nemen moeten we voorlopig nog maar best even afwachten, maar het album “Boomtown” is alvast een mooie aanzet.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Sun Mountain Record.

video