THE WILDERS – THE WILDERS

‘The Wilders’ is een kwartet uit Kansas City, Missouri, dat in 1996 werd geformeerd rond zanger-gitarist Ike Sheldon, violiste Betse Ellis, bassist Nate Gawron en snarenvirtuoos Phil Wade (pedal steel, mandoline, banjo, dobro en gitaar). Hun specialisme bevindt zich in de sfeer van de akoestisch gebrachte muziek. In het begin speelde de groep vooral Americana- en bluegrassklassiekers, maar mettertijd begonnen ze zich meer toe te leggen op het brengen van zelfgecomponeerde nummers.

Ter gelegenheid van hun 15-jarige bestaan verschijnt nu hun nieuwste en tiende plaat die zonder echte titel gewoon als “The Wilders” zal worden gereleased. Hun sound op dit album bevat elementen afkomstig uit rock’n’roll, soul, bluegrass, folk en country. Er is voldoende ruimte in de songs voor ritmiek en harmonieus zangwerk.

Elk lid van ‘The Wilders’ heeft nummers gecomponeerd, maar Betse Ellis met 4 songs - waaronder 3 instrumentale ‘fiddle’ tracks - en Nate Gawron met 5 nummers scoren toch het hoogst met hun contributies aan de in totaal 13 liedjes op dit album. Phil Wade schreef het enige echte honky-tonknummer op deze cd met “She Says (I Say)” dat op uiterst vrolijke wijze in close harmony wordt gezongen door Ike Sheldon en Betse Ellis.

Andere hoogtepunten op “The Wilders” zijn de rustige cd-opener “Ordinary People”, “Mid November”, “Stay With Me”, de ingetogen gebrachte folkballads “Pat’s 25” en “Lay Down Our Guns”, het door Betse Ellis geschreven en gezongen liefdesliedje “Things They Say About Home” en de door Ike Sheldon zelf geschreven song “This Old Town”.

Wij hopen dat dit kristallen jubileum voor de vier leden van ‘The Wilders’ de inspiratie mag opleveren om gedurende de volgende 15 jaar op deze ingeslagen weg voort te gaan. Daarnaast mogen ze wat ons betreft hun kunstjes ook eens op onze podia in Europa en met name in België en Nederland komen vertonen, want de door hun gebrachte sound kan in onze contreien op vele fans rekenen.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

Label: Free Dirt Records

Distr.: Music & Words