MATT WOODS - THE MATT WOODS MANIFESTO

Sterk persoonlijke songteksten is het absolute handelsmerk van de in Knoxville, Tennessee wonende singer-songwriter Matt Woods. In zijn rijk gevulde muzikale carrière heeft hij al een zeer lange serie van platen uitgebracht, met - het dient gezegd - wisselend succes.

Maar het voorbije jaar zat hij op zijn eentje zonder een begeleidingsgroep aan nieuwe nummers te werken. Toen ontstond het idee om onder de naam “The Matt Woods Manifesto” een nieuwe plaat uit te brengen en voor de opname ervan alleen maar bevriende muzikanten in de studio uit te nodigen. Het ging daarbij om allerlei mensen die hij tijdens zijn vele live optredens ergens onderweg had ontmoet en die elk een klein steentje aan zijn ‘Manifesto’ wilden komen bijdragen.

De trouwe instrumentalisten uit het verleden die aan boord zijn gebleven voor dit album zijn bassist en co-producer Grant Houser en drummer Larry Fulford. Matt Woods schreef twaalf nieuwe songs voor zijn ‘Manifesto’ en met het opzwepende uptemponummer “Days Of Walking” zet hij meteen de toon voor het album van bij song nummer één.

Deze cd stelt in geen enkele song teleur want er is voldoende diversiteit tussen de nummers onderling en het geheel van de twaalf nummers straalt een gemoedelijke atmosfeer af op de luisteraars. Soms helemaal afglijdend naar een typische countrysong zoals in “Port St. Lucie” met Brock Henderson op pedal steel, in “A Company Town” waarin Sue Nuckols op fiddle excelleert of in het met Trisha Gene Brady gezongen duet “Lost In Tennessee”, waarin de mandoline van Jay Taylor opvalt.

Dan gaat Matt Woods weer aansluiting zoeken bij de perfecte popsong in “Ghosts Of The Gospel” om meteen daarna weer helemaal om te zwaaien naar pure rock and roll zoals in “A Broken Heart” of in “Friday Night” of iets in de sfeer van bluegrass te gaan doen met bijvoorbeeld “Johnny Ray Dupree” waarin Jay Taylor opnieuw imponeert op banjo. De herinneringen aan de sound van o.a. ‘Drive-By Truckers’ borrelen dan weer op bij het beluisteren van countryrocksongs “The House Always Wins” en “Beating Down My Door”.

Wij zouden het op prijs stellen als we deze Matt Woods binnenkort ook eens op Europese podia zouden mogen verwelkomen want dit is een genre dat ook in onze contreien over een brede aanhang kan beschikken. Dames en heren concertpromotoren in de Benelux, wij hopen dat u zich af en toe ook eens de moeite getroost om onze recensies te lezen om daarna heel snel over te gaan tot handelen.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Lonely Ones Records

video