DERBY – MADELINE (EP)

Net drie jaar geleden maakte ik hier kennis met een trio muzikanten uit Portland, Oregon dat zich ‘Derby’ pleegt te noemen. De aanleiding was hun toen verschenen album “Posters Fade”, een verzameling moderne, radiovriendelijke popsongs.

Dat Nat Johnson, Dave Juleek (aka Gulick) en Isaac Frost getalenteerde hitsongschrijvers zijn mag ook nu weer blijken uit het ep-tje “Madeline” dat ze recent op de markt hebben gegooid. Officieel met vier liedjes, maar in werkelijkheid toch met zes nummers want er werden twee bonustracks toegevoegd. De titelsong “Madeline” is een mooie rockballad die positie nummer twee op deze ep heeft gekregen. Want geopend wordt er met een wat stevigere rocksong in “Don’t Believe In You”.

Onze lievelingstrack is echter het melodieuze “Creeping Climbing”, een leuk gezongen popsong met een instrumentaal intermezzo van scheurende gitaren. De melodieën van de nummers die Derby brengt zijn catchy en de songs vertonen als gemeenschappelijk kenmerk ook nog dat ze vrij snel kunnen worden meegezongen. De vierde officiële track is een akoestisch gebrachte popsong: “One’s A Lonely One”.

Bij de extra’s op deze ep vinden we het nummer “It’s All In Me” en de catchy handclapping song “If Ever There’s A Reason” die intussen al werd geselecteerd als muziekje bij de tv-commercial die gemaakt werd voor de lancering van het nieuwe automodel ‘Ford Explorer’.

Iets doet ons vermoeden dat we niet meer al te lang op een derde full-cd van ‘Derby’ zullen moeten wachten, een album dat wellicht het succes van hun debuutplaat “This Is The New You” uit 2005 en van “Posters Fade” uit 2008 zal moeten gaan overtreffen. Enfin, u hoort er ten gepaste tijde wel alles over via deze pagina’s.

(valsam)
“As an appetizer for their soon-to-follow new full cd, the Portland, Oregon band ‘Derby’ introduces their ep ‘Madeline’ with four official songs and two bonus tracks. All are catchy melodies, easy to sing along and damn hard to get out of your head once they have been earplugged for the first time.”
– www.rootstime.be

Artiest info
Website  
 

Label: Timber Carnival Records

Info: Hemifran

video