DREAM BOOGIE - I’M READY!

De vrij prille band Dream Boogie, gevormd in 2010, brengt met “I’m Ready !” haar debuut cd uit. Rebecca Davey (zang), Mauricio Ochoa (gitaar), Connor O’ Neill (bas) en Robert B. Dillon (drums) doen dit met een plaat vol met covers van Junior Wells, Buddy Guy, Howling Wolf en anderen.

Aanleiding tot deze uitgave was de vraag van het publiek na hun optredens. De mensen kwamen allen met hun eigen verhalen tot betrekking met de nummers die de band bracht. En volgens Rebecca is het dat waar het om draait in de bluesmuziek: blues is ieders verhaal, pleegt ze beweren. Stof voor discussie dus en iets waar we niet gaan aan beginnen. Feit is dat op deze plaat ze allemaal herwerkte versies van echte klassiekers als “Spoonful” brengen. Tot daar ok, ze zijn technisch muzikaal in orde en de vocale kwaliteit van Davey is uitmuntend.

Maar, en nu komt het, in de herwerkingen van de nummers verweeft de zangeres haar eigen verhalen. In “My Baby Caught The Train” vertelt ze minutenlang als intro haar eigen liefdesperikelen! Wie zit daar op te wachten vraag ik me dan af? Hou die interne keuken maar gesloten of verwerk ze in een of andere bluessong maar op plaat als storytelling ? ik vrees dat er velen naar de skip toets gaan hollen bij de tweede beluistering. Net zoals de intro bij het legendarische “Crossroads”. Meer dan drie minuten worden we getrakteerd op het intussen door ieder liefhebber genoegzaam gekende verhaal van Robert Johnnson die zijn ziel verkocht aan de duivel in ruil voor de gitaarkunst.

De song zelf kan ons in hun versie zéér bekoren ware het niet dat hij in de helft alweer onderbroken wordt voor een moraliteitspreek van Rebecca! Dan begint onze ergernis de bovenhand te halen en dat vinden wij zo jammer.

Wij hebben het al gehad over de technisch, muzikale en vocale kwaliteiten van de band , daar is absoluut niets mis mee. Een uitstekende coverband dus waarvan we graag wat eigen materiaal zouden horen om ze echt naar waarde te kunnen schatten. En met de goede raad om hun bluesverhalen in de songs te stoppen.

Bluesyluc

Artiest info
   
 

Label: Black Market Music